Изготвя се парцеларен план за строителството на магистралата Русе –

...
Изготвя се парцеларен план за строителството на магистралата Русе –
Коментари Харесай

Изготвя се парцеларен план за строежа на част от магистрала Русе – Велико Търново

Изготвя се парцеларен проект за строителството на автомагистралата Русе – Велико Търново за сектора Русе – Бяла и обходен път на град Бяла, оповестиха от Министерството на районното развиване.

Изработването на плана за проекта на 76-километровата права е предоставено на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) със заповед на министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.

Съгласно заданието за планиране ще се обиден землища на градовете Русе и Мартен и селата Николово, Басарбово в община Русе, селата от община Иваново - Красен, Божичен, Иваново и Тръстеник, град Две Могили, селата Екзарх Йосиф и Обретеник в община Борово, селата Ценово, Белцов, Пиперково и Долна Студена в община Ценово, а в община Бяла селата Стърмен, Полско Косово и Пейчиново и град Бяла.

В осъществяване на наредбите на Закона за устройство на територията, при изработването на ПУП-ПП ще се извършат и инженерно-геоложки и хидрогеоложки изследвания.

Автомагистрала Русе – Велико Търново е измежду предпочитаните обекти за обезпечаване на директния трафик по трансевропейския транспортен кулоар № 9 и интернационален път Е85 в рамките на България.

Изграждането й ще докара до възстановяване на действието и стандарта на транспортно обслужване на интернационалния и вътрешен трафик, обезопасяване на пътуващите и живущите по направлението.

Кръгово кръстовище за кв. " Долни Воден " в Асеновград

Пътната организация ще създаде и изменение на план на ПУП-ПП и за създаване на кръгово кръстовище при км 23+020 на основен път Пловдив - Асеновград, което да улесни влизащите и излизащите коли от кв. " Долни Воден " на Асеновград, оповестиха още от районното министерство.

В момента основният път се уширява и реконструира главно с европейски средства от оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014-2020 година

В хода на осъществяване на строителните действия държавното управление реши да бъдат направени нови механически решения за улеснение на жителите и индустриалните предприятия, което постанова и промени в плана.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР