Изготвеният от САЩ икономически план за израелско-палестински мир ще бъде

...
Изготвеният от САЩ икономически план за израелско-палестински мир ще бъде
Коментари Харесай

Икономическият план на Къшнър за палестинците бойкотиран и осмиван

Изготвеният от Съединени американски щати стопански проект за израелско-палестински мир ще бъде показан на започващата през днешния ден интернационална конференция в Бахрейн , на която няма да вземат участие израелски и палестински представители, написа " Гардиън ".

Планът, който подценява основни политически въпроси, е осмиван и определян като " фикция , която е изцяло в прорез с действителността ".
 Палестина отхвърля оферти за 50 милиарда $ на Къшнър
Палестина отхвърля оферти за 50 милиарда $ на Къшнър

Израел приветства мирния проект

Палестинците бойкотират конференцията, а в последния миг беше взето решение да не се канят израелците. Очаква се дребен брой палестински бизнес водачи да участват на диалозите в Бахрейн. Конференцията се преглежда като " суетлив план " на Джаред Къшнър , шурей и консултант на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Планът " мир за разцвет " на Къшнър планува 50 милиарда $ вложения в окупираните територии и прилежащите страни. Също по този начин включва 5 милиарда $ за транспортен кулоар, който ще свързва Западния бряг с Ивицата Газа.
 Джаред Къшнър разисква с Юнкер мира в Близкия изток
Джаред Къшнър разисква с Юнкер мира в Близкия изток

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще се срещне с Джаред Къшнър

Къшнър разяснява пред " Ройтерс " в събота, че проектът ще открие милиони работни места , ще понижи на половина бедността при палестинците и ще удвои палестинската стопанска система.

Но целият проект е проблем пред намирането на политическо решение на повече от 70-годишния спор сред израелците и палестинците, които наподобява са все по-далеч от заветната цел. Палестинците отхвърлят посредническата роля на Съединени американски щати поради безапелационната поддръжка за Израел.
 Палестина прикани Европа да отговори на „ съглашението на века” на Тръмп
Палестина прикани Европа да отговори на „ съглашението на века ” на Тръмп

Малики обаче предизвести, че предложенията граничат с връщане към колониализма

Премиерът на Палестина Мохамад Щайе съобщи, че конференцията е безсмислена, просто теоретична работа, призоваваща за 50 милиарда $.

Идеята за транспортна връзка Газа-Западният бряг има дълга история, само че в никакъв случай не е материализирана поради израелската политическа съпротива. Като цяло критици на проекта считат, че плановете са безсмислени, до момента в който Израел продължава да задушава палестинската стопанска система.

80% от палестинския бизнес бойкотира събитието.
 Къшнър в Близкия изток търси поддръжка за израелско-палестинския кротичък проект
Къшнър в Близкия изток търси поддръжка за израелско-палестинския кротичък проект

Източникът добави, че по-късно тази седмица ще посетят Йордания и Израел

На конференцията ще вземат участие страни от Персийския залив , както и Йордания и Египет. Израел се чака да изпрати бизнес делегация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР