Изготвената преди седмици управленска програма, върху която стъпват преговорите на

...
Изготвената преди седмици управленска програма, върху която стъпват преговорите на
Коментари Харесай

Управленската програма е отворена за предложения от ИТН

Изготвената преди седмици управническа стратегия, върху която стъпват договарянията на Българска социалистическа партия за кабинет с досегашните им съдружни сътрудници, остава отворена за оферти и от Има Такъв Народ. Това съобщи водачът на левицата Корнелия Нинова след договарянията с „ Продължаваме Промяната”. Те се организираха, ден откакто столетницата получи от президента Румен Радев третия мандат за сформиране на държавно управление.

Причината за това Има Такъв Народ едвам в този момент да оферират промени в програмата е, че те не участваха на събиранията по приемането ѝ.

Преговорите на Българска социалистическа партия с партията на Слави Трифонов евентуално ще се състоят още в сряда, удостовери Нинова. От „ Демократична България” сами поискали да са последните, с които левицата ще седне на масата.

„ Колегите от Политическа партия сложиха едно искане – мандатът да бъде държан, колкото е належащо, с цел да бъде приетo антикорупционното законодателство, Законът за КПКОНПИ и Бойко Рашков да бъде определен за ръководител на комисията. На първия стадий от диалозите ще изслушаме всички искания”, съобщи още Нинова.

По тематиката за бъдещите връзки на България с Русия Нинова съобщи: „ В програмата е записано, че ще поставим старания за възобновяването им по дипломатически път, както и че България ще търси газ от всички снабдители, в това число и „ Газпром”, съобщи Нова.

От Политическа партия декларирали, че ще предложат претендент за министър председател, когато е несъмнено, че възможното бъдещо държавно управление ще има поддръжката на 121 народни представители. „ Уважаваме Петков за това, че направи крачка обратно и се отхвърли да премиерския пост в името на това да има правителство”, разяснява още Нинова. И заключи: „ Ще беседваме с всички сътрудници. Ако се получи – получи, в случай че не – отиваме на избори”.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР