Изгориха знамето на Европейския съюз на шествие в Полша. Страната

...
Изгориха знамето на Европейския съюз на шествие в Полша. Страната
Коментари Харесай

Изгориха знамето на ЕС на шествие в Полша

Изгориха знамето на Европейския съюз на шествие в Полша. Страната означи 100-годишнината от оповестяването на независимостта си в края на Първата международна война.

По информацията на локалните сили за сигурност в шествието в столицата Варшава са се присъединили към 250 000 души.

Крайните националисти хвърляха димки и пиратки. Те разгласиха фотоси в обществените мрежи, на които се вижда по какъв начин знамето на Евросъюза е изгорено.

Президентът Дуда, министър председателят Матеуш Моравецки и други полски водачи се събраха през вчерашния ден в центъра на Варшава, с цел да отбележат възраждането на страната.

Събралите се, облечени в националните цветове бяло и алено, изпяха националния химн под съпровода на боен оркестър. Дуда произнесе тирада, в която прикани страната към единение.

В общото шествие имаше представители на управляващите и членове на крайнодесни организации, отбелязва АП. Президентът, министър председателят и водачът на консервативната партия " Право и правдивост " Ярослав Качински вървяха отпред, с огромно знаме, носено от бойци, на което бяха изписани думите " За теб, Полша ". На разстояние зад тях бяха националистите, доста от които носеха червени факли и национални флагове. Забелязани бяха обаче и други знаци, в това число знаме на крайнодесния Национален коренен лагер, който е един от водещите уредници. На знамето е изобразена стилизирана ръка, държаща меч.

Имаше и флагове на Форца нуова, италианска група, чийто водач Роберто Фиоре се самоопределя като фашист.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР