Изгорени коли, разграбени магазини, сблъсъци, много ранени и полицейски час,

...
Изгорени коли, разграбени магазини, сблъсъци, много ранени и полицейски час,
Коментари Харесай

Прострелян чернокож запали град в САЩ

Изгорени коли, разграбени магазини, конфликти, доста ранени и полицейски час, това е резултатът от митинг в град Кеноша (щата Уисконсин), съобщи Скайнюз.

Стотици поданици на Кеноша са излезли на проява откакто в локални медии се е появила информация, че служители на реда са простреляли чернокожия мъж Джейкъб Блейк. Служителите на реда са пристигнали по сигнал за домашно принуждение. Първоначално пазителите на закона са използвали електрошок против Блейк. По едно време обаче служител на реда е прострелял мъжа в гърба.

След това потърпевшият е бил превозен с хеликоптер в Милуоки (най-големия град на северния щат). Медици са определили положението на Блейк като сериозно.

От правосъдното министерство на Уисконсин са декларирали, че са почнали следствие против чиновниците на реда. Губернаторът на щата Тони Евърс е поискал бързо възобновяване на простреляния.

Британската медия добави, че съгласно очевидци на случая с присъединяване на служителите на реда Блейк се е опитвал да разтърве две биещи се дами.

В края на май в доста американски градове са почнали всеобщи митинги, част от които – съпроводени със подиуми на принуждение. Поводът за демонстрациите е било убийството на чернокожия Джордж Флойд, осъществено от служители на реда в щата Минесота.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР