Изгорелият в лекия автомобил „Сеат“ при катастрофата край Враца миналия

...
Изгорелият в лекия автомобил „Сеат“ при катастрофата край Враца миналия
Коментари Харесай

Трагедия! Изгорелият в колата при катастрофата край Враца е синът на зам.-областния управител Робертино Маринов /снимки/

Изгорелият в лекия автомобил „ Сеат “ при злополуката край Враца предишния петък вечерта е синът на заместник-областния шеф Робертино Маринов, научи извънредно организация BulNews.
При тежкия пътен случай на Оряховско шосе, в региона на отбивката за село Чирен, колата на 25-годишния Христо Маринов се удари челно в приближаващ към регионалния град лек автомобил „ Опел Зафира “ с плевенска регистрация.
Веднага след конфликта „ Сеат “-ът избухнал в пламъци, в които почина неиндентифициран човек. Случайно минаващи по същия маршрут хора съумели да извадят от другата кола мъж, жена и две деца, малко преди огънят да захапе и нея.
Свидетели на злополуката тогава твърдяха пред полицията, че незабавно след удара са видели от „ Сеат “-а да слиза мъж, който пресякъл пътното платно и сякаш избягал в източна посока. Тези думи дадоха съображение на органите на реда предходната събота да провеждат огромно търсене с подготвени кучета, в което се включиха и спомагателни сили на Министерство на вътрешните работи. Акцията се докладваше непосредствено на министъра на вътрешните работи Младен Маринов.
Отделно от тях Робертино Маринов активизира към 60 близки и познати с повече от 20 коли, които също претърсваха гората в региона, както и необитаеми вили и лозя. Предполагаше се, че момчето е изпаднало в потрес от станалото и се е скрил някъде, до момента в който го отпусне адреналина.
За страдание при тези огромни издирвателни мероприятия Христо Маринов не беше открит. Междувременно през тези дни в страната не беше разгласен за търсене различен човек и по този начин загадката кой е жертвата стартира да се разплита.
Още в събота от София в регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Враца дойде сестрата на Христо, която даде ДНК-проба, която да бъде съпоставена с тази на овъгленото тяло. В понеделник майката и бащата дадоха биологичен материал в постройката на районното ръководство, който трябваше да бъде обработен в частна лаборатория. Преди часове през днешния ден от полицията публично оповестиха на Робертино Маринов ужасяващата вест, че изгорелият човек в колата в действителност е неговият наследник.
Първоначално се е знаело, че с Христо от София към Оряхово е трябвало да пътува и негов другар, само че бързо било открито, че той се е отказал в последния миг и не се е качил в колата. Имало е и версия за споделено пътешестване на различен човек, само че тя бързо е отпаднала.
Агенция BulNews съумя да възвърне последните 60 сек. от живота на 25-годишния мъж. Свидетел описа, че Христо е бил спрял на отбивката против разклона за Чирен, евентуално да се облекчи. После колата гладко се присъединила в придвижването в посока Оряхово и на към 100-200 метра ненадейно тръгнала вляво против придвижването. Последвал удар в плевенския автомобил, след който незабавно гръмнала газовата бутилка и „ Сеат “-ът избухнал в пламъци. По думите на очевидеца това е станало за 2-3 сек. и водачът не е имал никакъв късмет да излезе от колата. Аутопсията е открила сажди в трахеята на овъгления мъртвец, което значи, че жертвата е изгоряла жива и е осъзнавала какво се случва.
Тепърва следствието ще обяснява за какво лекият автомобил е завил внезапно вляво по посока на придвижването си. Възможно е Христо да се е опитал да си сложи колана, може да е изпуснал нещо и да се е навел или техническа нередовност да е повода за необяснимото нахлуване в насрещното. Още занапред е ясно обаче, че не става въпрос за здравословен проблем, защото младежът е бил в отлична форма. Веднага след злополуката ченгетата откриха почерпен друмник, който се мотаеше в региона и не е изключено той да е бил на пътя по време на случая.
Тежката драма в фамилията на зам.-областния слага под въпрос присъединяване му в предизборната акция за кмет на Оряхово. По закон Робертино Маринов не може да се откаже от присъединяване в изборите, само че тъгата по единствения му наследник надали ще му разреши действително да продължи конкуренцията.
Погребебението на трагично починалия Христо Маринов ще бъде в събота, като покрлонението ще стартира в 11.30 ч. в цълквата "Св. Георги " в Оряхово.
Редакцията на BulNews сервира своите съболезнования на опечаленото семейство.
Мир на праха му!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР