Изгонването на българския дипломат е ответна стъпка и външното министерство

...
Изгонването на българския дипломат е ответна стъпка и външното министерство
Коментари Харесай

Захарова отговори за изгонването на българския дипломат от Русия

 Изгонването на българския посланик е ответна стъпка и външното министерство на Русия я е подхванало сега, в който е била готова. Това сподели пред bTV представителят на ведомството Мария Захарова в отговор на въпрос " Защо Москва подхваща мярката в този момент – повече от месец, откакто София разгласи за личност нон грата чиновник на съветското посолство у нас? ".

Тази заран стана ясно, че на посланика ни в Русия – Атанас Кръстин, му е била връчена протестна нота и посланик от задачата ни в Москва би трябвало да напусне страната в границите на 24 часа. Още през октомври зам.-министърът на външните работи на Русия – Александър Грушко, уведоми, че ще бъдат прегледани реципрочни ограничения. До днешния ден, обаче, най-малко обществено развиване нямаше.

Адекватен отговор – по този начин дефинира реакцията на съветските управляващи Александър Михайлов, член на съветския Съвет по външна и отбранителна политика. " Това е интернационална процедура и не виждам нищо необичайно. Смятам, че би трябвало да се обърне внимание от следния ъгъл: Какви учредения имаха българите да върнат в Русия нашия посланик? Повече от уверен съм, че никакви ", разяснява Михайлов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР