Изгнанието на Родъръм в третия ешелон на английския футбол не

...
Изгнанието на Родъръм в третия ешелон на английския футбол не
Коментари Харесай

Веселите мелничари пак ще се забавляват в Чемпиъншип

Изгнанието на Родъръм в третия ешелон на британския футбол не беше дълго. "Веселите мелничари " взеха финалния бараж за място в Чемпиъншип с Шросбъри на "Уембли " и отново са във второто равнище на Острова.

Бившият отбор на сегашния състезател на Левски Аймен Белаид имаше потребност от продължения, с цел да изкове триумфа с 2:1. В постоянното време резултатът беше 1:1. А бойките играчи на "Шрюс " не съумяха да устискат и да се преборят за място във втория ешелон на британския футбол от над четвърт век насам.

Родъръм беше по-добрият и по-активен тим в този мач и напълно справедливо се поздрави с триумфа. Още от началото Юнайтед наложи волята си и стартира да нападна свирепо. И рано-рано стигна до дузпа.

В 9-та минута зад топката застана Дейвид Бол, само че ударът му беше избавен от вратаря и по този начин статуквото се резервира. Но това не отхвърли "веселите мелничари " и те продължиха да нападат. Но пропуските се редуваха един след различен.

Така се стигна до 32-та минута, когато Родъръм най-сетне откри резултата. Тогава Джо Нюъл центрира ужасно от корнер и качи топката на главата на Ричард Ууд, който разстреля вратаря от 8-9 метра за 1:0.

При този резултат пристигна и почивката, а след нея "Шрюс " подвигнаха оборотите, тъй като знаеха, че към този момент нямат какво да губят. И напъните им бяха възнаградени относително бързо. Още в 59-та минута Алекс Родман изравни и направи минутите до края извънредно забавни.

В тях и двата отбора имаха своите шансове, само че вратарите бяха заключили вратите си. В последна сметка в постоянното време повече попадения не паднаха и мачът навлезе в спомагателните 30 минути.

И всичко беше решено малко преди края на първото продължение. Тогава героят Ричард Ууд още веднъж беше в прегръдките на съотборниците си, откакто отново се разписа с глава в сюблимен миг и оформи крайното 2:1.

Шросбъри нямаше сили, нямаше и време да стигне до нов непълен поврат и да вкара мача в продължения, тъй че Родъръм си извоюва мястото в Чемпиъншип назад и хвърли в възторг почитателите си на "Уембли ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР