Изглеждащото доскоро немислимо, се случи. Хората разбраха, че вече няма

...
Изглеждащото доскоро немислимо, се случи. Хората разбраха, че вече няма
Коментари Харесай

Милен Матеев: Никой не даде на това правителство 100 дни

„ Изглеждащото до неотдавна немислимо, се случи. Хората схванаха, че към този момент няма недосегаеми и няма никой над закона. Това беше дадено от Политическа партия и с този мандат гласоподавателите ни изпратиха във властта. Според доста от нашите гласоподаватели тези арести и процесуално-следствени дейности , които бяха осъществени, са много закъснели . “ Това съобщи пред БНР депутатът от Политическа партия Милен Матеев, ръководител на Комисията по конституционни и правни въпроси в Народното събрание след арестите и освобождението на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.
    
Подобно разпореждане няма по какъв начин да бъде обещано от министър-председателя, процесуално-следствените дейности на Министерство на вътрешните работи са почнали преди срещата, на която той е разпитан , разясни Матеев по отношение на рецензиите и обвиняванията от страна на ГЕРБ, че арестите са подхванати по предписание на премиера Кирил Петков.

Няма по какъв начин да се случват нещата без българската прокуратура да работи без значение и дейно , акцентира Милен Матеев. Да се търсят способи за заобикаляне на прокуратурата е „ нещо ужасяващо и неуместно “ в една правосъдна система, счита той.  

Българската прокуратура сподели, че по всевъзможен метод замита под килима доказателствата , които се събират в следствието. “

Матеев вижда още „ тъпо и дребнаво заяждане за това има ли три листа хартия в преписката или няма “.

„ Прокуратурата сподели, че сякаш взема страна. Явно българската прокуратура търси всевъзможен мотив да издигне чадър над арестуваните  лица , а не да търси обективната истина по случая. “

Съдебната промяна минаване през премахване на основния прокурор. Тази борба няма да е лесна и ще е дълга , разяснява Милен Матеев в предаването „ Неделя 150 “.

„ На тест е подложен съставът на Висш съдебен съвет. “

Закриването на профилираното правораздаване е първа стъпка от правосъдната промяна, само че надалеч не най-значителната , означи още Матеев.

По проблема с опасенията на ГЕРБ, че следва събаряне на имунитета на народни представители от партията, Милен Матеев уточни, че „ очевидно има защо да се тормозят и да виждат служители на реда с белезници на всеки ъгъл “.

Запитан имат ли ръководещите да посрещнат избор на съмнение, Матеев посочи:

„ Коалицията е подготвена. Към момента моите персонални наблюдения са, че има единение в обединението и няма да мине сходен избор на съмнение . “

Правителството работи в скупчване на рецесии вкупом, никой не даде на това държавно управление 100 дни , сподели Милен Матеев.

В момента не стои въпросът за излизане на военно съоръжение от България за Украйна, увери той.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР