Изглежда Walmart Inc. не е единствената компания, чиито слънчеви панели,

Изглежда Walmart Inc. не е единствената компания, чиито слънчеви панели, ...

И Amazon се оплака от горящите слънчеви панели на Tesla.


Изглежда Walmart Inc. не е единствената компания, чиито слънчеви панели, произведени от Tesla, се запалват.

Тази седмица и от Amazon.com Inc. съобщиха за инцидент от юни 2018 г., когато на покрива на техен склад в Калифорния е станал пожар, включващ соларна система на подразделението на Tesla SolarCity. В съобщение за медиите от компанията посочиха, че оттогава са предприели стъпки за обезопасяване на другите си обекти и нямат намерение да инсталират нови панели на компанията, съобщава Bloomberg.

От Tesla също съобщиха, че работят съвместно с Amazon след „изолираното събитие“ миналата година.Още по тематаTesla отново предлага соларни панели под наемТрябва ли Tesla да се откаже от слънчевата енергия?

„Също така осъществяваме инспекции на другите ни обекти, което потвърждава свързаността на системата“, се казва в съобщението на компанията на Илон Мъск от където посочват още, че всички 11 обекта на Amazon със соларни панели на Tesla генерират енергия и се наблюдават.

Новината за пожара в склад на Amazon бе съобщена само три дни, след като Walmart изненадващо заведе дело срещу Tesla, обвинявайки соларните й системи за пожари в над дузина свои магазини – удар по компанията, която се опитва да се пребори за пазарен дял.

В четвъртък Walmart и Tesla публикуваха общо изявление, в което се посочва, че са започнали дискусии за решаване на спорните въпроси.

Въпреки че Tesla е по-популярна с производството си на електрически авомобили, компанията присъства и на пазара със соларни системи. Преди три години тя купи SolarCity за сумата от 2 млрд. долара, като по това време главният изпълнителен директор на SolarCity бе братовчедът на Мъск, а самият той бе председател на борда на компанията.

По-рано тази седмица също така бе съобщено, че Tesla още миналата година е започнала подмяна на повредена част в някои от своите соларни панели. Все още не е известно дали тази част от системите е била причина за инцидентите при Walmart и Amazon.

Източник: investor.bg