Изглежда сякаш всичко вече е казано по въпроса полезно ли

...
Изглежда сякаш всичко вече е казано по въпроса полезно ли
Коментари Харесай

Дерматологът д-р Иван Пеев: Не съществува здравословен загар

Изглежда като че ли всичко към този момент е казано по въпроса потребно ли е слънцето и по какъв начин да изградим безвредни връзки с него. В началото на всяко лято си припомняме няколко значими правила за слънцезащита, избираме подобаващи артикули, с цел да защитим лицето и тялото от нездравословните лъчи и да възстановим кожата при положение на изгаряне. Ако сме с доста светла кожа, преглеждаме бенките си с концепцията да ги запомним и преброим още веднъж след края на ваканцията. И одобряваме, че сме готови.

Д-р Иван Пеев е кожен лекар със сериозен професионален интерес в региона на клиничната дерматология. В клиничната му процедура, насъбрана и като специализант и помощник в Клиниката по дерматология към Военномедицинска академия – София, случаите на трайни и рискови провали на кожата в резултат на безразсъдно слънцеизлагане са тревожно постоянно събитие. За никого не е загадка, че слънчевите лъчи нанасят на кожата провали, които са освен мъчителни, само че и евентуално рискови. Но „ даже и напълно лек, загарът е индикация, че кожата към този момент е поела задоволително лъчи “, е безапелационното експертно мнение на доктор Пеев.

Дерматологът е подготвен да аргументира изказванието си и да отговори искрено и недвусмислено на всички съществени въпроси по тематиката. На 24 юни в 11 часа софийската дерматологична клиника Естелайн ще посрещне на обичайния си безвъзмезден ежемесечен семинар всички заинтригувани от тематиката „ Паметта на кожата “.

Програмата на семинара планува да се прегледат въпроси като:

- Ползите и опасности на лятното слънце – какво е наложително да знаем?

- Разумно дозиране или изрично отбягване на слънцеизлагането?

- Кои са най-разпространените кожни проблеми в следствие от събирането на загар и по какъв начин да преценим по кое време се нуждаем от помощта на кожен лекар?

- „ Виж тази бенка! “ – кои са рисковите бенки?

- Бабини предписания и препоръки от женските списания – кои заслужават доверие?

- Грижи за кожата през лятото
Източник: eva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР