Изглежда ни направо невъзможно белите кърпи да си останат пухкави

...
Изглежда ни направо невъзможно белите кърпи да си останат пухкави
Коментари Харесай

Как да имаме бели и пухкави кърпи?

Изглежда ни напряко невероятно белите кърпи да си останат пухкави и безупречно чисти, само че един специалист най-сетне разкрива по какъв начин хотелите и спа центровете го реализират. Дори откакто стотици посетители ги употребяват, тези компании постоянно съумяват да създадат по този начин, че белите кърпи да наподобяват и да се усещат като чисто нови.
Прочетете още
Съществуват куп способи, които експертите употребяват, с цел да поддържат кърпите си в съвършения тип за по-дълго време, съгласно професионалиста по разчистване Ник Шалок. И за благополучие, множеството от употребяваните артикули са доста евтини. Вероятно даже разполагаме с тях у дома.

Ник от Online Bedrooms предлага бял оцет, белина и спомагателен еликсир за тъкани, с цел да може кърпата да мирише свежо и да наподобява чиста. Трикът с белия оцет се употребява необятно от бизнеса в хотелиерската промишленост, твърди Ник. Всичко, което би трябвало да създадем, е да прибавим две или три чаши оцет към прането си, което ще ни помогне да премахнем насъбрания омекотител, ще убие бактериите, както по едно и също време с това ще дезодорира кърпите.

Ако перем кърпите си с оцет, това би трябвало да удължи живота им. " Намалява триенето по време на пране, което е отговорно за увреждане на тъканта ", споделя Ник пред Express. 

Освен това една от най-честите неточности, които постоянно позволяваме, е да използваме омекотител, а това по никакъв начин не е целесъобразно, тъй като той предотвратява навлизането на влага, което прави кърпите непрактични. Добър перилен препарат обаче е нужен, тъй като точно той отстранява грим и друга остатъчна козметика.
Содата за самун също е доста потребна добавка при пране на бели кърпи. Трябва да използваме единствено една четвърт чаша за всяко измиване, с цел да се отървем от неприятните миризми. Накисването на кърпите в примес от гореща вода и сода за самун задейства процеса на разчистване, преди да ги сложим в пералнята. Трябва да го създадем един час преди да бъдат поставени за пране.Можем да прибавим и малко количество белина, с цел да възстановим бялото, само че би трябвало да заобикаляме да използваме прекалено много. Ник предизвестява обаче, че даже и при този способ на разчистване, кърпите имат избран витален цикъл, преди да се наложи да ги сменим. " Кърпите би трябвало да се сменят на всеки две години ", споделя той, " само че може да съумеят да оцелеят още няколко месеца, в случай че се употребяват тези потребни препоръки. "    Източник: lifestyle.bg 
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР