Изглежда, френският президент Еманюел Макрон е много популярен сред някои

...
Изглежда, френският президент Еманюел Макрон е много популярен сред някои
Коментари Харесай

Вучич убеждава Макрон да посети Сърбия до края на годината

Изглежда, френският президент Еманюел Макрон е доста известен измежду някои балкански водачи , разяснява ИБНА. В неделя хърватският президент Колинда Грабар Китарович не можа да спре да го прегръща по време на финалния мач на международното състезание по футбол в Москва сред Франция и Хърватия.

Сръбският президент Александър Вучич убеждава Макрон да посети Сърбия , което евентуално ще се случи по-късно тази година.

" Имах триумф... Убеждавах и убеждавах президента Макрон да ми обещае, че ще пристигна в Сърбия ", разяснява Вучич. Той изясни, че към този момент е провел две срещи с Макрон в Париж, до момента в който неговият хазаин към момента не е посетил Сърбия. " Накрая съумях и му споделих, че ще предам това на сръбската общност и че не би трябвало да се сърди, че ще го направя ", добавя Вучич.

" Очакваме ви от сърце колкото е допустимо по-скоро ", изяснява Вучич на Макрон.

 50-60 година са нужни на Сърбия да настигне Европейски Съюз
50-60 година са нужни на Сърбия да настигне Европейски Съюз

Извадки от изследването са оповестени от сръбския " Блиц "

" Потвърждавам, че ще го направя и желая да благодаря на президента Вучич за поканата му да посетя Сърбия на 11 ноември , желая да уважа тази покана ", разяснява Макрон.

11 ноември е Денят на Присъединяването, значим ден за Европа , защото отбелязва примирието, подписано сред съдружниците от Първата международна война и Германия, за преустановяване на военните дейности на Западния фронт на Първата международна война и влиза в действие в 11 часа сутринта, " единадесети час от единадесетия ден от единадесетия месец " на 1918 година

Официалната задача на Вучич в Париж е да помогне на Макрон да откри компромисно решение в договарянията сред Белград и Прищина . " Сега Франция е доста по-важна за нашия район и за цяла Европа , в сравнение с преди ", разяснява сръбският президент.

Макрон се базира на стогодишнината от края на Великата война , припомняйки, че сръбският народ е претърпял доста жертви и е посочил огромна храброст. " Понякога забравяме какъв брой близки сме били по това време . През 1915 година френската войска изтегля сръбската войска, оборудва я и я провежда . След това освободихме дружно Сърбия ", прибавя Макрон.

 Сърбия
Сърбия " безмълвно " признава Косово за самостоятелна страна

Това разгласи консултант на косовския президент Хашим Тачи

По отношение на сегашното, Макрон повтаря позицията си, че Европейският съюз не трябва да приема нови държави-членки преди промените да се проведат до 2025 година Разширяването преди тази дата няма да е от изгода за страните, които желаят да се причислят към Съюза, в това число Сърбия, акцентира той.

Макрон добавя, че разширението няма да настъпи през 2025 година, тъй като претендентите би трябвало да изпълнят всички нужни предпоставки , с цел да бъдат поканени да се причислят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР