Изглежда европейските лидери са непоколебими относно плановете си за налагане

...
Изглежда европейските лидери са непоколебими относно плановете си за налагане
Коментари Харесай

ЕС твърдо зад цифровия данък въпреки заплахите на Тръмп

Изглежда европейските водачи са непоколебими по отношение на проектите си за налагане на дигитален налог върху цифровите услуги на американските софтуерни колоси през идващите месеци, макар заканите на президента Тръмп да отмъсти против този ход с мита върху колите. Това заяви американската медия CNBC.

Министрите на финансите на Англия, Франция и Италия алармираха, че възнамеряват да продължат с данъчното облагане на американските софтуерни компании, при положение, че не се откри световно решение. Засегнати биха били колоси като Фейсбук, Amazon и Гугъл. Европейските страни от дълго време настояват, че не е заслужено по какъв начин софтуерните концерни вършат големи облаги от потребителите на Стария континент, плащайки прекомерно малко налози.

„ Ние участваме интензивно в разрешаването на проблема на световно равнище. Нашият дигитален налог е планиран по метод, по който никой не би трябвало да заплаща в този момент - заплащането би трябвало да стане идната година. Освен това към този момент има уговорка за отпадане на облагането, при положение, че се стигне до световно решение “, сподели в изявление италианският министър на стопанската система и финансите Роберто Гуалтиери.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР