Изглежда, една от невъзможните фантазии на човека, позната ни от

...
Изглежда, една от невъзможните фантазии на човека, позната ни от
Коментари Харесай

Телепортирай се! САЩ вероятно разполагат с технология за свръхскоростен транспорт до всяка точка на Земята

Изглежда, една от невъзможните мечти на индивида, позната ни от комнадата „ Телепортирай се! “ от паметния през 80-те сериал „ Седморката на Блейк “ е на път да се сбъдне. Съединени американски щати разполагат с технология, позволяваща да бъде превозен човек до всяка точка на Земята за по-малко от час. За нея оповестява висшият офицер от американските Военновъздушни сили, генерал-лейтенант Стивън Куаст в лекция във вашингтонския кампус на Хийлсдейл колидж предишния месец.  The Drive обръща по-подробно внимание на това изявление.

„ Вече разполагаме с опциите да имаме технология, която е в положение да „ достави “ всеки човек, от всяко място на планетата Земя, до което и да е друго място за по-малко от час “, споделя някогашният главнокомандващ на образователния корпус на американските Военновъздушни сили.

Американското издание отбелязва, че лекцията на Куаст, който има над 3300 летални часа, от които 650 в бойни интервенции като „ Пустинна стихия “ и други, проехтява на фона на други изявления от американски военни за съществуването на редица явления, за които няма действителни пояснения в природата. Според The Drive, сходни изявления освен е допустимо да разказват действителното състояние на нещата, само че и да свидетелстват за ползите на Пентагона от доста увеличение на вложенията в нововъведения в галактическата сфера. Самият Куаст акцентира какъв брой е значимо запазването на водещата позиция на Съединени американски щати като галактическа мощ. " Това ще бъде икономическата конкуренция за полезностите на бъдещето ", обобщава той.

В поддръжка на това, изданието напомня, че предходната година президентът и основен действен шеф на  SpaceX Гуин Шотуел съобщи, че транспортната система Big Falcon Rocket (BFR) ще проработи през идващото десетилетие и ще е способна за по-малко от час да транспортира човек до всяка точка на Земята.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР