Изглежда, че Земята вече е твърде тясна, не само за

...
Изглежда, че Земята вече е твърде тясна, не само за
Коментари Харесай

Руски стартъп иска да сложи билбордове в космоса


Изглежда, че Земята към този момент е прекомерно тясна, освен за хора като Джеф Безос и Илон Мъск, само че и за идейните младежи от Русия, които стоят зад стартъпа StartRocket .

Наскоро от Science Alert научихме, че компанията има за цел да изпрати самобитен билборд в ниска орбита от 400-500 километра, тъй като... към този момент сме в XXI век и даже космосът не е таван на опциите.

Идеята е да се сътвори изображение с лице от 50 квадратни километра чрез няколко спътника.

Сателитите ще са оборудвани със особено платно, което ще може да се отваря и затваря, и ще бъде огрявано под избран ъгъл от утринните и вечерните слънчеви лъчи.

" Светът е ръководен от марки и събития ", споделя Владимир Ситников, създателят на StartRocket. " Икономиката е кръвоносната система на обществото. Забавлението и рекламите са неговото сърце. Ще живеем в космоса и човешкият тип ще стартира да придвижва културата си там ", добавя той.

StartRocket провокира неодобрение в мрежата, като главните терзания са две.

Едното е, че сходна апаратура ще добави доста светлинен звук в окулярите на изследователските телескопи, а втората е, че билбордът най-вероятно ще се сблъска с различен от хилядите спътници, кръжащи над планетата ни.

И двете ни звучат много смислени и разумни.

Предчувстваме, че в случай че планът се осъществя, шансът по-напреднал от нас тип да ни посети ще влезе още по-дълбоко в негативната зона.

Стартъпът към момента не е набрал нужните му финанси, нито даже е получил позволение от държавните управляващи да тества сходна концепция.
 Изкуствена луна вместо улично осветяване
Ето по този начин се прави още една Луна

Бъдеще или научна фантастика

Въпреки това Владимир надалеч не е единственият човек с сходни планове. Съдейки по развитията в тази посока в страни като Китай и Япония, сме склонни да имаме вяра, че сходни планове фактически ще бъдат осъществени през идните десетилетия.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР