Изглежда, че сред работните места, които са изложени на риск

...
Изглежда, че сред работните места, които са изложени на риск
Коментари Харесай

Радиостанция в САЩ назначи DJ с изкуствен интелект, хората не са доволни от това

Изглежда, че измежду работните места, които са изложени на риск да бъдат изгубени поради изкуствения разсъдък е и малко евентуалната специалност на радиодиджея. Радиостанция в Портланд към този момент дава поле за изява на DJ с изкуствен интелект в продължение на 5 часа всеки ден, който чете генерирани сюжети въз основа на тенденциозни вести и даже взаимодейства със слушателите. Не е изненадващо, че това не се приема добре от всички.

KBFF, Live 95.5 пусна AI Ashely в ефир предходната седмица, което съгласно компанията я прави първата радиостанция в света с DJ с изкуствен интелект. Системата, която излъчва сред 10 и 15 часа, е клонирана версия на обедната водеща Ашли Елзинга – гласът ѝ е съвсем тъкмо копие на същинския диджей.

TechCrunch написа, че AI Ashley се зарежда от RadioGPT на Futuri Media – инструмент, който употребява огромният езиков модел GPT-4 на OpenAI, с цел да генерира сюжет въз основа на вести от 250 000 цифрови издания и платформи на обществени медии, които чете със синтетичен глас.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР