Кампанията на Тръмп казва, че е събрала 7 милиона долара след публикуването на снимката

...
Изглежда, че снимката на бившия президент Доналд Тръмп е помогнала
Коментари Харесай

Изглежда, че снимката на бившия президент Доналд Тръмп е помогнала на кампанията му през 2024 г. да спечели пари.

Говорителят на кампанията на Тръмп каза, че бившият президент е събрал 7,1 милиона долара, откакто снимката му беше публикувана в четвъртък вечерта, след като беше повдигнат обвинение за 13 престъпления, свързани с предполагаема схема за отмяна на резултатите от президентските избори в Джорджия.

Говорителят каза, че кампанията е събрала 4,18 милиона долара само в събота, заявявайки, че това е най-доходоносният им ден от цялата кампания.

Politico беше първият, който съобщи за набирането на средства.

Кампанията бързо спечели от снимката, като неговият съвместен комитет за набиране на средства продаде стоки с нея в рамките на два часа след като Тръмп напусна затвора. Тръмп също сподели снимката на резервацията на X, известен преди като Twitter, с връзка за дарение. Това беше първият път, когато Тръмп публикува в платформата на социалните медии от повече от две години.

„Органичните пари скочиха рязко, особено след като президентът Тръмп публикува снимката в Туитър заедно с уебсайта“, каза говорителят.

Говорителят също каза, че кампанията е събрала „близо до 20 милиона долара“ през последните три седмици, в които Тръмп също беше обвинен по отделни обвинения във връзка с предполагаемите му усилия да отмени изборите през 2020 г.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР