Изглежда, че приказките на Антъни Иванов как без него българското

...
Изглежда, че приказките на Антъни Иванов как без него българското
Коментари Харесай

Юношата Петър Мицин в Белград - три титли и световен рекорд

Изглежда, че приказките на Антъни Иванов по какъв начин без него българското плуване “умира ”, са мощно пресилени.

Малко след свадите на държавното в София, на което една от звездите ни “открадна ” вниманието около обжалваното наказване с отнемане от права поради пропуснати допинг проби и неспирните си кавги с федерацията, много по-младият му “колега ” Петър Мицин влезе в историята на родния спорт.

На Европейското за юноши и девойки в Белград младокът завоюва три трофеи и сложи международен връх за подрастващи. Последното до момента не бе постигано от български плувец, без значение от нивото.

Талантливият ни играч завърши в сръбската столица със злато на 400 метра свободен жанр и с нов международен връх за юноши.  

Възпитаникът на треньора Николай Вакареев финишира за 3:44.31 минути и усъвършенства стандарта от 3:44.60 мин. на австралиеца Мак Хортън от 2014 г. 

Българинът смъкна близо 4 секунди от досегашното си върхово достижение в дисциплината 3:48.02 минути и покри втори олимпийски норматив " А " след триумфа на 800 метра свободен жанр ден по-рано.

Така Мицин завърши еврошампионата с трофеи на 200, 400 и 800 метра свободен жанр, както и с две квоти за Игрите в Париж следващата година.

А общото сред Петър Мицин и Антъни Иванов е треньорът - Николай Вакареев. Той е някогашен ментор на Иванов, като и в този случай имаше кавги и разменени реплики.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР