Изглежда, че президентът на САЩ Доналд Тръмп има сериозни намерения

...
Изглежда, че президентът на САЩ Доналд Тръмп има сериозни намерения
Коментари Харесай

Талибаните: Тръмп има сериозни намерения да се изтегли от Афганистан

Изглежда, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп има съществени планове да се изтегли от Афганистан, съобщи талибанският представител Забиула Муджахид, представен от Франс прес. В същото изявление той изложи ислямската система, която талибаните се надяват да изградят, съобщи Българска телеграфна агенция. " Тръмп наподобява сериозен в изявленията си и би трябвало да бъде, тъй като запазването на американските войски в Афганистан е нездравословно както за Америка, по този начин и за Афганистан ", съобщи представителят.

``
реклама

Според него по време на договарянията в Доха е било реализирано кардинално рамково съглашение. Ако то се приложи и съблюдава, надяваме се американците да прекратят окупацията на Афганистан, добави той. Специалният делегат за Афганистан Залмай Халилзад загатна тази седмица, че на договарянията в Доха е реализиран първичен вид на съглашение, само че предизвести, че остава още доста работа, напомня Агенция Франс Прес. Очаква се идващият кръг на договарянията сред Съединени американски щати и талибаните да бъде стартира на 25 февруари в Катар, заяви Муджахид.

Според него първата цел на ислямисткото придвижване е изтеглянето на задграничните войски, а втората - основаването на ислямска система. Талибаните ще се стремят да я реализиран посредством договаряния с разнообразни политически фракции, даже в случай че те до момента са подкрепяли нашествениците, акцентира представителят. Ако държавното управление в Кабул не се опълчи, " несъмнено, че няма да има потребност от война и спор ", добави представителят и увери, че талибаните няма да се стремят към монопол над властта.

" Ако Аллах е решил, всички афганистанци, в това число другите политически фракции, ще могат да вземат участие в бъдещата ислямска система ", основаващи се на правилата на шурата със съвет на улемите и специалисти, които ще вземат решения, добави той. Експертите и народните представители ще вземат участие в равна степен в основаването на системата, съгласно Муджахид. През идната седмица в Москва ще се състои среща на представителите на талибаните и членове на афганистанската съпротива, съобщи ДПА.

В двудневната конференция, започваща във вторник, ще вземат участие 10 представители на талибаните, които ще обсъдят мирния развой с авторитетни политици. Сред поканените от съветското държавно управление опозиционни водачи са някогашният губернатор на провинция Балх Ата Мохамад Нур, някогашният афганистански президент Хамид Карзай и ръководителят на партия " Ислямско единение на афганистанския народ " Мохамед Мохакик, съобщи ДПА. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР