Изглежда, че през последните дни има постоянно увеличаване на дневните

...
Изглежда, че през последните дни има постоянно увеличаване на дневните
Коментари Харесай

Увеличава се броят на жертвите в Харков

Изглежда, че през последните дни има непрекъснато увеличение на дневните обстрели в покрайнините на Харков, оповестява Би Би Си.

Днес са се чували присъщи мощни удари.

Това е в допълнение към спорадичните нощни обстрели, които се трансфораха в характерност на този град, в който се водеха тежки борби през първите няколко седмици от войната.

След неотдавнашните триумфи на украинските сили в изтласкването на съветските войски оттатък границите на града, още веднъж се оповестява за жертви вследствие на обстрели в села сред околовръстния път на града и съветските позиции.

С съветската граница единствено на 20 благи (30 км) и фронтовата линия още по-близо, Харков остава в обсега на тежко съветско въоръжение.

В нощното си послание през вчерашния ден, президентът Зеленски загатна за обстановката към Харков, като сподели, че украинските войски понасят „ мъчителни загуби “ в региона на Харков, където съветската войска се пробва да укрепи позициите си.

„ Борбата за тази посока продължава и към момента би трябвало да се борим интензивно, с цел да се борим за цялостна сигурност на Харков и района “, сподели президентът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР