Изглежда, че на руския изтребител Су-35 му е съдено да

...
Изглежда, че на руския изтребител Су-35 му е съдено да
Коментари Харесай

В Турция нарекоха изтребителя F-16 “боклук” в сравнение със Су-35

Изглежда, че на съветския изтребител Су-35 му е съдено да изпрати в пенсия американския аероплан F-16, който е на работа в Турция.

Изданието MillitaryWatch разгласява неприятна публикация за американския лек изтребител F-16. Авторът отбелязва, че на неотдавнашния фестивал на авиацията “Технофест-2019” в Истанбул елитните съветски изтребители Су-35 са впечатлили турска аудитория по време на осъществяването си на интернационалното летище “Ататюрк”.

И тук следват неизбежните съпоставения на Су-35 с F-16 (които образуват основата на турските военновъздушни сили) и по никакъв начин не са в интерес на последните, написа "Поглед инфо ".

Редица американски медии с изненада означиха, че техният аероплан е разказан като „ отпадък “ заради лимитираните му благоприятни условия.

F-16 за първи път влиза на работа през 1978 година и е създаден като по-леко и по-евтино допълнение към изтребителя F-15C. А Су-35, в противен случай, е изтребител за въздушно предимство, сравним с F-15C.

Той има по-голям обсег на полета, скорост, може да носи два пъти повече потребен товар. А във връзка с технологията, Су-35 изпреварва американските самолети с няколко десетилетия.

По-конкретно, става дума за мотори с следен вектор на тягата, които обезпечават ултраманевреност, датчици с необятно зрително поле, в това число инфрачервени системи за следене и мощния радар “Ирбис-Е”.

В същото време Су-35 се продава за експорт на доста по-ниска цена от остарелите F-16. Например, Китай купи две дузини самолети за своята войска за 83 милиона $ всеки.

Тази сума включва разноските за образование, оръжие, аварийни елементи, трансфер на технологии и поддръжка на инфраструктурата.

Според известията Турция възнамерява да закупи самолети в доста по-голям мащаб, което значи, че е евентуално единичната цена да бъде доста по-ниска.

В същото време Тайван, макар по-големия размер на поръчката, възрастта на изтребителя и слабите му характерности, купува F-16 на цена от над 120 милиона $ за аероплан.

В умозаключение създателят на публикацията прави разочароващо умозаключение: “Длъжностни лица от няколко страни, в това число Съединени американски щати и Сингапур, означиха, че F-16 стремглаво остарява морално”.

Превод: В.Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР