Изглежда, че американците са искали да запазят в пълна тайна

...
Изглежда, че американците са искали да запазят в пълна тайна
Коментари Харесай

Блинкен и Остин в Киев: посещение, забулено в тайна

Изглежда, че американците са желали да запазят в цялостна загадка идването на двамата свои висши чиновници, до момента в който то не завърши, разяснява кореспондент на Военновъздушни сили.

Не бяха поканени кореспонденти и пътуването даже не беше доказано публично от Вашингтон, до момента в който двойката не се завърна безвредно в прилежаща Полша.

За тяхно злощастие украинският президент имаше други хрумвания - той заяви пред цялостна зала с публицисти за визитата на Блинкен и Остин цели 24 часа авансово.

Но това наподобява не е навредило прекалено много на взаимоотношенията сред страните, защото американската делегация даде обещание още една серия от директна и непряка военна помощ за Киев.

Пътуването беше употребявано и като опция да се разгласи, че посолството на Съединени американски щати в украинската столица ще стартира да работи още веднъж тази седмица - с нов дипломат, който ще заеме поста, който е овакантен от известно време, оповестява БГНЕС.

Това беше най-важното посещаване на американски дипломати в Украйна от началото на съветската инвазия.

Освен с президента Зеленски, Блинкен и Остин се срещнаха и с министъра на външните работи Дмитро Кулеба, министъра на защитата Олексий Резников и министъра на вътрешните работи Денис Монастирски, заяви CNN, цитирайки почитан чиновник на Държавния департамент.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР