Изглежда bitcoin е старият нов любимец на инвеститорите, като след

...
Изглежда bitcoin е старият нов любимец на инвеститорите, като след
Коментари Харесай

Bitcoin удвои цената си за ден. Какво доведе до този ръст?

Изглежда bitcoin е остарелият нов любим на вложителите, като след рекорден срив доскоро повече от година, през последните седмици криптовалутата прави съществено завръщане. Във вторник тя съумя да мине нова граница - 8000 $, като добави повече от 1200 $ за ден.

Така цифровите пари нарастнаха до 8350 $ и дадоха поръчка, че идната прекрачена граница може би ще бъде 10 000 $.

Въпреки че имаше промяна след рекордното повишаване и цената в този момент остава малко под 8000 $ или в размер на 7948 $, съгласно данните на CoinMarketCap, едва ли това ще бъде последната изненада от криптовалутата.

Въпросът в този момент е какво тъкмо се случва на пазара и кое е това нещо, което провокира бързия скок в цената на bitcoin.

Според специалистите, които са оптимисти за развиването на пазара на цифрови пари, това е явен сигнал, че криптовалутата се възприема като основна капиталова опция за бъдещето. От друга страна волатилността и внезапните спадове при bitcoin са причина за не дребна доза песимизъм, написа CNN Business.

" Bitcoin обичайно се възприема като рисков актив ", разяснява съоснователят на Interchange Дан Хелд. Неговата компания поучава хора, които желаят да влагат в цифрови валути.

Той обаче счита, че новото възобновяване на цените може би ще отстрани част от този " риск " и bitcoin ще се трансформира в избор за ориентиране на инвестиции при волатилност на пазарите на скъпи бумаги и на злато.

" В последна сметка валутата внезапно скочи в понеделник до момента в който показателят Dow изгуби 617 пункта, което значи, че евентуално вложителите са се обърнали към bitcoin като към сигурен актив ", счита специалистът.

" Моментът на bitcoin да запише растежи е тогава, когато хората за миг губят доверие в държавното управление или в банковата система ", изяснява още Хелд. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР