Изгаври се с евреите, градската десница не се разграничиАлександър Сиди

...
Изгаври се с евреите, градската десница не се разграничиАлександър Сиди
Коментари Харесай

Зеленият Тома – умен и красив нацист /ОБЗОР/

Изгаври се с евреите, градската десница не се разграничи Александър Сиди сезира Външно и ЦИК Демекратична България да отдръпна поддръжката си за Тома Белев, зове Биков
Ето това са умните и красивите – гаврят се с всичко и с всеки и се мислят за недосегаеми. Зеленият Тома Белев, който се счита за част от моралната полиция в страната, раздаваща оценки на властта и най-много на прокуратурата, разкри нацистката си същина. Кандидатът за общински консултант от обединяването на провалените политици Христо Иванов и Радан Кънев скандализира страната с противен антисемитски пост. Белев се изгаври с евреите, като цинично съпостави " безплатното " им транспортиране с вагони към лагерите на гибелта през Втората международна война, с тематиката за превоза на столицата, за чието ръководство се бори.

ВИЖ ОЩЕ: Омразата на Тома Белев взриви Сиди
" Най-евтино са пътували евреите в конските вагони - изцяло гратис ", скандализира екозащитникът от листата на Демократична България. И сподели, че в стремежа си към локалната власт в София градската десница е подготвена да потъпче всичко.

#ТомаБелевизвинисе!

 Пръв на расисткия пост на Белев реагира депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди, който е от еврейски генезис. Сиди прикани Белев да се извини, поради грозната засегнатост. " Тома Белев, претендент за общински консултант в София от Демократична България с извънредно противен, антисемитски коментар. Само преди няколко дни България бе упреквана за расистки прояви по стадионите, а през днешния ден върховен функционер на Демократична България си разрешава ужасяващ език на ненавист. Настоявам арх. Борислав Игнатов - претендентът за кмет на тази групировка, както и водачите ѝ Иванов и Атанасов, неотложно да се разграничат от антисемитските изявления на Тома Белев и да обяснят каква е тяхната позиция по този въпрос. Надявам се, че и еврейската общественост, както и всички естествени български жители ще осъдят този език на ненавист! #ТомаБелевизвинисе! " , написа в профила си Сиди.

Вместо да се извини, Белев безсрамно атакува депутата от Вътрешна македонска революционна организация чак в този момент се сетил за еврейския си генезис, откакто е подкрепял Луковмарш. Сиди отвърна, че в никакъв случай не е крил произхода си и прецизира, че Вътрешна македонска революционна организация не стои зад тази демонстрация. " Демократична България, солидарни ли сте с фашиста Белев? ", попита Сиди. Той се обърна и с писмо до Външно министерство по абсурда.

" Нарушени са освен Международни актове, само че и българското законодателство. Мълчанието на управлението на „ Демократична България “ го прави съпричастно ", безапелационен е депутатът в написаното до националния координатор за антисемитизъм - заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев.

Сиди написа и писмо до ЦИК

Народният представител приготвя и сигнал до ЦИК поради неприемливия език на омразата, употребен от екоактивиста. В сигнала Сиди добавя, че неналичието на съответна реакция от страна на политическите водачи на „ Демократична България “ Христо Иванов, Атанас Атанасов, както и на лидера на листата и претендент за кмет на „ Демократична България “ арх. Борислав Игнатов, е доста смущаваща и би трябвало да се обърне внимание и на текстове от Наказателния кодекс, които се съотнасят към съпричастност на група или общественост.

Възмущение от думите на Тома Белев изрекоха и от ГЕРБ.

" Сигурен съм, че в случай че изявлението на Белев беше направено от представител на друга партия, " Демократична България " към този момент щеше да е заела ясна позиция ", означи в коментар в профила си в обществената мрежа депутатът Тома Биков, разкривайки двойните стандарти на градската десница Той прикани политическата групировка, която съставлява Белев, в тази ситуация съюза на ДСБ, Да, България и " Зелените ", да отдръпна поддръжката си за него.

Ето поста на Тома Биков

 Най-евтино са пътували евреите в конските вагони - изцяло гратис ". Това е написал претендентът за общински консултант от " Демократична България " в София Тома Белев по време на полемика във фейсбук. Не знам какъв е подтекстът на това изявление. Не желая да знам. Защото няма значение. Ако е било смешка не е смешно. Ако е било мотив в спор е още по-зле. Проследих единствено последващата полемика, в която Белев беше убеждаван с рационални причини да се извини за нелепостта, която е написал и той изрично отхвърли да го направи. Не зная дали е антисемит, само че явно е малоумен и приказва с възприятие за безпогрешност. А всички антисемити са глупави и приказват с възприятие за безпогрешност. Затова в тази ситуация нелепостта не е опрощение. Още повече, когато идва от човек, който заема място в листата на Демократична България - групировка, която има искания да съставлява най-умните хора в обществото. Въпросът дали Белев знае какво прави и приказва към този момент не е единствено негов проблем, само че и на групировката, която го е номинирала за избирателен пост. " Демократична България " е демократична групировка. Тя е извънредно сензитивна към сходни глупави, а и рискови изявления. Сигурен съм, че в случай че изявлението на Белев беше направено от представител на друга партия, " Демократична България " към този момент щеше да е заела ясна позиция. В случая с Белев, заемането на сходна позиция обаче е още по-важно. Защото става въпрос за човек, който съставлява концепциите, вижданията, а за какво не и " възприятието за комизъм " на Демократична България. Лично аз, чакам ДСБ, Да, България и " Зелените ", дружно и поотделно да отдръпват поддръжката си за Белев и по този метод да покажат, че не мерят антисемитизма с друг критерий. В противоположен случай, трите партии ще изгубят легитимност да приказват по тези въпроси.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР