Издръжката на живот на четиричленното домакинство е 2325 лв. За

...
Издръжката на живот на четиричленното домакинство е 2325 лв. За
Коментари Харесай

КНСБ: Минимум 2325 лв. на месец са нужни на четиричленно семейство

Издръжката на живот на четиричленното домакинство е 2325 лева За естествен живот на човек от семейство с двама възрастни и две деца са нужни 581,31 лева месечно. Това сочат данните от проучването на Института за синдикални и обществени проучвания на КНСБ за четвъртото тримесечие на предходната година.
Тази сума е нужна, с цел да се удовлетворяват главните потребности от храна, поддържане на жилището, опазване на здравето, обучение, превоз и отмора по отношение на междинните български стандарти.

Ако работната заплата е единственият източник на приходи, то нейният чист размер не би трябвало да бъде по-нисък от 1163 лева за всеки от двамата родители (бруто 1489 лева.). За декември чистият размер на междинната работна заплата е 876 лева, което значи, че изостава с към 25% от нужните междинни стойности за прехрана, показаха от КНСБ.

Необходимите средства за прехрана четиричленно домакинство в София са 3023,64 лева, приблизително на човек от този вид домакинство са нужни 755,91 лева За всеки от двамата родители в семейство, живеещо в София, междинната работна заплата не би трябвало да бъде по-ниска от 1512 лева.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР