Издирвателните екипи откриха звукозаписното устройство от кабината на разбилия се

...
Издирвателните екипи откриха звукозаписното устройство от кабината на разбилия се
Коментари Харесай

Откриха черната кутия и звукозаписното устройство от разбилия се в Пакистан самолет

Издирвателните екипи откриха звукозаписното устройство от кабината на разрушилия се предходната седмица в Пакистан пътнически аероплан. Това заяви представител на самолетната компания, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

"Тази заран издирването бе възобновено и измежду отломките беше намерено звукозаписното устройство ", сподели представител на компанията. "Намирането му ще помогне много на следствието ", добави той. По-рано беше открита и черната кутия с полетните данни. Самолетът "Ербъс А320 " на Пакистанските интернационалните авиолинии се разруши в петък в жилищен регион на пристанищния град Карачи. Загинаха 97 души от намиралите се на борда, двама оцеляха. Полет 8303 от Лахор за Карачи катастрофира на към километър от пистата при втори опит да кацне.

Чудо! Има оживели в разрушилия се пакистански аероплан

Пакистански представители и специалисти на "Ербъс " събират данни от местопроизшествието, с цел да открият повода за самолетната злополука - най-голямата в Пакистан за последните години. Съгласно интернационалните правила в пакистанското следствие ще се включат и френски специалисти от БЕА - френската работа по сигурност на гражданското въздухоплаване - защото 15-годишният "Ербъс " е проeктиран във Франция.

БЕА заяви, че двете записващи устройства ще бъдат изследвани в лабораторията й край Париж. Оттам разгласиха в Туитър фотография на едното от тях, на която се вижда, че то наподобява непокътнато.

Вижте неизлъчвани фрагменти от рухването на самолета в Пакистан

Очаква се интерес за следствието да съставляват моторите на самолета Си Еф Ем 56, защото водачът докладвал, че и двата са отказали малко откакто той прави първи, несполучлив опит да кацне. Те са създадени от Си Еф Ем Интернешънъл (CFM International), взаимно дружество на френскaта компания "Сафран " и "Дженерал електрик ", и са едни от най-широко публикуваните и надеждни в авиационния бранш, отбелязва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР