Издирвателната операция за изчезналите след рухването на моста Моранди в

...
Издирвателната операция за изчезналите след рухването на моста Моранди в
Коментари Харесай

Приключи издирвателната операция под моста в Генуа

Издирвателната интервенция за изчезналите след рухването на моста " Моранди " в италианския град Генуа завърши. Вчера беше обявено за труповете на 3-членното семейство, избавени извадени от автомобил.
 В деня на печал и погребения в Генуа пожарникари извадиха от руините телата на семейство с момиченце на 9 година  Жертвите след сриването на моста в Генуа станаха 39  Рухналият мост в Генуа има близнак в Либия
Така публично оповестеният от префектурата на Генуа брой на жертвите стана 43, предадоха Ройтерс и ДПА.

Деветима потърпевши остават в болница, като четирима от тях са в сериозно положение.

От избавителния отряд вече не считат, че ще намерят още хора, само че имат за задача да обезопасят терена с руините и да оказват помощ на следствието да откри аргументите за нещастието.

Вчера шефовете на компанията, която оперира моста и още хиляди километри автомагистрали в Италия, оповестиха, че отпускат половин милиард евро за очистване на следствията от сриването на естакадата и за построяването на нов мост на мястото на падналия, което съгласно тях може да стане за 8 месеца.

Те обясниха, че основават два фонда за подкрепяне на фамилиите на жертвите и за евакуираните от жилищата, намиращи се под моста.

Те не пожелаха да разясняват инициираната от държавното управление процедура по лишаване на лиценза на компанията, като показаха, че биха желали първо да научат резултатите от следствието на аргументите за рухването на моста.

Междувременно държавното управление разгласи през днешния ден, че ще бъде задействан проект, който да модернизира и да направи безвредна застаряващата италианска инфраструктура. 

" Това ще бъде рехабилитационна интервенция без казус и с големи вложения в публичната инфраструктура, акцентира пред вестник " Месаджеро " Джанкарло Джорджети - заместител шеф на канцеларията на премиера Джузепе Конте и член на управлението на партия " Лига ". Джорджети не посочи цялостната стойност на проекта, само че уточни, че за него няма да важат никакви " дефицити, ограничавания или правила на Европейски Съюз ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР