Издирват двамата затворници, избягали от общежитие към затвора в Стара

...
Издирват двамата затворници, избягали от общежитие към затвора в Стара
Коментари Харесай

Продължава издирването на бегълците от затворническото общежитие в Стара Загора

Издирват двамата пандизчии, избягали от общежитие към пандиза в Стара Загора.

В неделя следобяд двамата мъже прескочили оградата на общежитието и изчезнали. Бегълците са оповестени за общонационално търсене.

Те са молдовски жители. Осъдени са за грабеж на банкомати.
Двама избягали пандизчии са оповестени за общонационално търсене Те са избягали от общежитието на пандиза в Стара Загора
Бегълците са 24 -годишният Василе Морару и 30-годишния Александър Хаджи. На 9 юли тази година са наказани на 4 години и 8 месеца отнемане от независимост поради щурм на банкомати. Присъдите е трябвало да изтърпят при общ режим, в затворническо общежитие. В този тип места за отнемане от независимост режимът е по-лек - пандизчиите имат право да излизат, да употребяват отпуска, да работят.

За последно, двамата мъже са видени на двора на общежитието в събота следобяд. били са на спортната площадка. Оттам нататък следите им се губят. Избягали са, като са опънали кльон в източната част на оградата.

Според Главен контрольор Запрян Димитров - шеф на затворническото общежитие, неналичието на пандизчиите е видяна към 15 – 15,30 ч.
" Когато виждаме, че тях ги няма, подхващаме дейности по горещи следи - връзка с полицията, с РПУ, със следови кучета ", изясни още Запрянов.

Таксиметров водач подал сигнал, че е видял един от пандизчиите - мъж с бяла риза. Следата обаче е без резултат.

Издирването продължи през цялата нощ. Бегълците към този момент са търсени на територията на цялата страна. Според проверяващите, те не разполагат с огромна сума пари. За последно околните им са били при тях на 17 август. Дали бягството е авансово планувано, може единствено да се допуска.
Трима молдовци са арестуваните за взривения банкомат в Стара Загора Предполагаемата сума, която са откраднали е 50 000 лв.
30-годишният Александър, 24-годишният Василе и 23-годишният Дионисие Коджукару попадат в затворническото общежитие поради взломяване на два банкомата в Стара Загора и в Казанлък. Задържани са в Пловдив. Докато пробват да извърнат част от плячката във валута.

В съда признават виновност. И получават понижена присъда - от по 4 години и 8 месеца за всеки. И тримата е трябвало да бъдат преместени в общежитието от открит вид в София. Двамата обаче бягат.

В хода на производството против тримата поради взривените банкомати, стана ясно, че лицата са престъпно проявени -имат присъди в родната Молдова, имат и взимане -даване с полицията в Италия и Германия.

За бягството е формирано досъдебно произвеждане под наблюдаване на Районната прокуратура. Разследването на случая продължава.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР