Издирваният у нас и в чужбина Венцислав Ангелов - Чикагото,

...
Издирваният у нас и в чужбина Венцислав Ангелов - Чикагото,
Коментари Харесай

ЩРАК: Спипаха Чикагото в Германия, чака го екстрадиция

Издирваният у нас и в чужбина Венцислав Ангелов - Чикагото, който през октомври 2015 година избяга, с цел да не влезе в пандиза, е арестуван в Германия.
Той ще бъде екстрадиран в България, където би трябвало да излежи да лежи 3 години и 6 месеца в пандиза.

От прокуратурата обявиха, че сега се изготвя за превод европейската заповед за екстрадиция, съобщи Българска национална телевизия.

Венцислав Ангелов, който бе претендент за кмет на Русе, бе упрекнат и приет за отговорен за присъединяване в подготвяне на интернационален канал за наркотрафик от Перу до Испания.

Той беше 11 месеца в ареста по време на следствието, което бе забавено поради молбите за правна помощ от няколко страни, след което съдът го пусна против по-лека мярка за неотклонение.

Така, преди да влезе зад решетките, Ангелов съумя да се укрие, само че неведнъж даваше изказвания през Скайп за медиите.

Името на Чикагото нашумя, откакто бе арестуван и разследван за подриване на банковата система. Тогава той се размина с обвиняване, а единствено подписа сигнален протокол, че няма да уронва престижа на банките в обществените мрежи.

През дсемекмври 2014 година Апелативният съд във Велико Търново присъди 6 години отнемане от независимост, а преди този момент Ангелов беше наказан дейно от Русенския областен съд за трафик на над 5 кг. кокаин от Латинска Америка до Европа. Тогава той се закани, че в случай че и Върховен касационен съд го признае за отговорен, ще потърси протекция от Хизбула.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР