Издирваният от месеци син на бизнесмена Миню Стайков – Стайко

...
Издирваният от месеци син на бизнесмена Миню Стайков – Стайко
Коментари Харесай

Синът на Миню Стайков обещал да съдейства на прокуратурата


Издирваният от месеци наследник на предприемача Миню Стайков – Стайко Стайков е подал молба в Специализираната прокуратура, която е подписана от него и неговия юрист, и в която той заявява подготвеност да сътрудничи на следствието против него. Това оповестиха на взаимен брифинг от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, съобщи БГНЕС. В молбата си Стайков саморъчно е написал още, че едвам през вчерашния ден, на 27 януари е схванал за това, че е търсен, сподели Ангел Кънев, прокурор от Специализираната прокуратура. Самият Стайков младши се намира в „ Пирогов “, където медиците му оказват помощ поради рана на главата и други пострадвания.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов разясни, че сигналът за него е подаден на 112 към 09.00 часа тази заран. В него се е споменавало за лице в безпомощно положение. Отивайки на мястото медиците са били чакани от индивида, падал сигнала, който се оказва негов другар на Стайков. Лекарите са отведени в къща, където той е прегледан, само че медиците са взели решение да го закарат в Пирогов. Стайков е имал рана на главата, която е била обработена и зашита. Другите контузии по него са охлузвания и синини.

От своя страна самият Стайков твърди, че е бил похитен преди прочут интервал от време, който към момента не е конкретизиран. Според свидетелските показания до този миг е ясно, че късно нощес той е бил откаран на един от адресите, на които обитава с такси. Бил е в тежко положение и е стихотворец от своите охранители. През нощта даже го е прегледал доктор, само че от Министерство на вътрешните работи не прецизират кой. От къде го е взело таксито също не излиза наяве.

Стайко Стайков е разгласен за търсене от месец септември 2018 година с европейска заповед за арест, само че оттогава в Министерство на вътрешните работи няма постъпили никакви сигнали за негово вероятно похищение. „ Абсолютно всички адреси и коли, които е употребяват, както и близки – всичко това е тествано “, безапелационен е Ивайло Иванов. Липсва и информация за това дали в интервала, в който е бил търсен, Стайков е бил в чужбина.

БГНЕС напомня, че предприемачът Миню Стайков е с наложена мярка за неотклонение „ задържане под стража ”. Той бе арестуван при акция на Специализираната прокуратура в офисите на „ Винпром Карнобат “ ООД, „ Сис Индустрийс “ ООД и „ Топаз Мел “ ООД. Тогава на няколко лица бяха повдигнати обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група, основана за продажба на акцизни артикули без бандерол, осъществяване на данъчни закононарушения и пране на пари. По-късно бе натрапен запор над дружествените дялове и банкови сметки на предприемача, както и забрана над голям брой негови недвижими парцели в цялата страна – аграрни земи, жилища, здания.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР