Издирваните от Интерпол Ветко и Маринела Арабаджиева са арестувани в

...
Издирваните от Интерпол Ветко и Маринела Арабаджиева са арестувани в
Коментари Харесай

Издирваните от Интерпол Ветко и Маринела Арабаджиеви бяха задържани в Барселона

Издирваните от Интерпол Ветко и Маринела Арабаджиева са задържани в Барселона от испанската полиция по сигнал на българската. Заедно с Арабаджиеви е арестуван и търсеният от Швейцария българин Георги Семерджиев, прочут като Жоро Шопа, апетитен за дясна ръка на Евелин Банев - Брендо. Според прокуратурата, Арабаджиеви са се укривали в негов парцел.

Ветко и Маринела Арабаджиеви се търсят от началото на септември. Тогава прокуратурата предприе акция в техни офиси и хотели по съмнение за данъчни закононарушения и пране на пари и задържа сина им Вълчо Арабаджиев.

За Ветко и Маринела се знаеше, че са във Франция, само че френските управляващи не ги откриха във вилата им край Лазурния бряг.
Румяна Арнаудова, представител на основния прокурор: В рамките на следствието на Специализираната прокуратура са получени доказателства, че най-вероятно семейство Арабаджиеви се укрива в жилище, което се намира наоколо до Барселона и което се употребява от българския жител Георги Семерджиев.
Това е станало мотив прокуратурата да изиска от испанските управляващи с европейска заповед за следствие да се извърши претършуване на жилището на Семерджиев, което е в близкия до Барселона крайбрежен град Кабрера де Мар.
Румяна Арнаудова, представител на основния прокурор: Същите са открити през днешния ден в 8:45 ч в жилище употребено от български жител намиращо се в Кабрера де Мар наоколо до Барселона.
В осъществяване на издадената още на 1 септември 2018 година европейска заповед за арест, Ветко и Маринела Арабаджиеви са арестувани. Имотът е претърсен и са конфискувани документи и движимости, които съставляват интерес за българската прокуратура.
Румяна Арнаудова, представител на основния прокурор: Очакваме испанските управляващи да ни дават всички тези движимости, за които сме изискали съдействието на техните органи.
В период от 5 дни прокуратурата би трябвало да изпрати на испанските управляващи документите по настояването за екстрадиция на Арабаджиеви и в случай че съдът в Барселона позволи, фамилията ще бъде предадено на България.

Заради издадена от Швейцария европейска заповед за арест е арестуван и Георги Семердижев. Той е прочут като Жоро Шопа, съгласно наши източници е търсен по съмнение за пране на 10 милиона евро, които са запорирани в клон на швейцарска банка в Княжество Лихтенщайн.

За Семерджиев се твърди, че легализира парите, които Евелин Банев - Брендо, апетитен за кокаинов крал, печели от опиати.
 Задържаха Ветко и Маринела Арабаджиеви в Испания Задържаха Ветко и Маринела Арабаджиеви в Испания
Издирваните с Европейска заповед за арест и алена бюлетина на Интерпол Ветко и Маринела Арабаджиеви са арестувани в Испания. Те са били сюрпризирани от...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР