Издирването на заподозрения за експлозията в Лион, при която пострадаха

...
Издирването на заподозрения за експлозията в Лион, при която пострадаха
Коментари Харесай

Продължава издирването на заподозряния за експлозията в Лион

Издирването на обвинения за детонацията в Лион, при която пострадаха 13 души, продължава. Според френския министър на правораздаването - Никол Белубе, към момента е рано да се приказва за терористичен акт. Българското външно министерство заяви, че няма информация за потърпевши българи.

 © БГНЕС
Мъж на към 30-35 години, с тъмна връхна дреха, светли бермуди и тъмни очила - това е описанието на заподозряния за гърмежа в Леон. Охранителни камери са запечатали по какъв начин той идва с велосипед и оставя хартиена чанта пред пекарна в центъра на града. Отдалечава се с колелото си. Малко по-късно пакетът избухва, допуска се, че е бил екипиран с дистанционно управление.

Според първичния оглед, бомбата е била цялостна с железни парчета - отвертки, железни топчета, акумулатори, сподели прокурорът на Париж.
Реми Ейц, прокурор на Париж: Използват се всички вероятни средства, с цел да се стигне до идентифицирането и ареста на причинителя.
Заради продължаващото следствие Ейц разясни, че не може да даде повече детайлности.
 Единствената фотография на заподозряния Единствената фотография на заподозряния © БГНЕС
Издирвателната акция е в ход и органите на реда ще създадат всичко допустимо да открият причинителя, обявиха от полицията.
Себастиен Тилет, представител на полицията: Той е доста рисков. И в известието, което полицията издаде, призоваваме хората да не се месят. Приканваме ги да се обадят неотложно на посочения телефонен номер, с цел да могат спецчастите да реагират и да го арестуват.
Разследването на детонацията се води от експерти по битка с тероризма. Трима от ранените 13 към момента са в болница. Мерките за сигурност в цялата страна за засилени. Атаката беше осъществена в навечерието на европейските избори във Франция на следващия ден.
 13 станаха ранените в Лион 13 станаха ранените в Лион
13 души са ранени след детонация във френския град Лион. Сред тях е и едно дете, оповестява телевизия BFMTV. Всички ранени към този момент са настанени в лечебни заведения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР