Издирваната терористка от RAF Даниела Клет е била арестувана в

...
Издирваната терористка от RAF Даниела Клет е била арестувана в
Коментари Харесай

В Берлин арестуваха терористката от RAF

Издирваната терористка от RAF Даниела Клет е била задържана в Берлин, заяви прокуратурата. 65-годишната жена е била задържана в понеделник в Берлин-Кройцберг. Няма спомагателна информация за точните условия, съобщи във вторник представител на прокуратурата.

Клет принадлежи към третото потомство на лявата екстремистка Фракция Червена Армия (RAF). Тя е една от триото някогашни членове на RAF, които са в неопределеност от повече от 30 години.

Прокуратурата проверява Даниела Клете, Фолкер Щауб и хипотетичния им съизвършител от RAF Буркхард Гарвег за опит за ликвидиране и няколко въоръжени грабежа на превозвачи на пари в интервала 1999-2016 година Триото е оповестено за интернационално търсене. Преди две седмици в предаването на ZDF " Дела XY... Неразкрити " стратегия заяви за тримата търсени мъже.

През 70-те и 80-те години на предишния век RAF всява смут във Федерална република Германия с набези и отвличания, като има общо над 30 убийства. През 1998 година RAF се разпуска. Няма данни някогашната терористична организация да е към момента дейна.

След " Дела XY... Неразкрити ", полицията във Вупертал арестува мъж и неговия сателит в районен трен, откакто очевидец го показва за търсения терорист Ернст-Волкър Щауб. Полицията твърди, че мъжът приличал на него. Малко по-късно обаче е дадена безапелационна информация: " Първоначалните съмнения за самоличността на мъжа не се потвърдиха ". (AFP)
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР