Издирвана от турската полиция за връзки с ФЕТО турска гражданка

...
Издирвана от турската полиция за връзки с ФЕТО турска гражданка
Коментари Харесай

Издирвана за връзки с ФЕТО туркиня бе заловена при опит да премине в България

Издирвана от турската полиция за връзки с ФЕТО турска гражданка е била хваната при опит да премине незаконно в България.
Властите в пограничния град Одрин оповестиха, че Сюмейра Даг е била хваната с мъж, с който има набожен брак, и двамата дружно възнамерявали да избягат в България, съобщи Българска телеграфна агенция.
27-годишната туркиня се укривала близо една година. Преди това тя била университетска преподавателка в град Болу.
Жената била засечена при следствието на турските управляващи по отношение на осуетения опит за прелом, че употребява информационната система на хората на ФЕТО Байлок (ByLock), и била включена в листата на търсените от полицията хора.
Смята се, че мобилното приложение Байлок е употребявано за подготовката и реализирането на опита за прелом на 15 юли 2016 година
Бегълците били хванати от екипи на жандармерията, на които е поверена защитата на границата с България. Двамата са сложени под арест, оповестиха източниците.
Междувременно турските медии обръщат внимание на визитата в България на основния прокурор на Турция Мехмет Акарджа.
Изданията чакат, че прокурорът да упорства пред българските управляващи за изгонването на обвинени за връзки с мрежата ФЕТО. Според турските управляващи две учебни заведения в София са свързани с мрежата на Гюлен и от дълго време упорстват за тяхното закриване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР