Издирвана едно денонощие възрастна жена от неделинското село Гърнати бе

...
Издирвана едно денонощие възрастна жена от неделинското село Гърнати бе
Коментари Харесай

94-годишна старица се изгуби в Родопите, оцеля при минус 10 градуса на открито

Издирвана едно денонощие стара жена от неделинското село Гърнати бе открита невредима, откакто прекарала нощта при минус 10 градуса навън в подножието на връх Алада, който е с 1200 м надморска височина, заяви кметът на Неделино Боян Кехайов.

Той добави, че сигналът за изгубването на дамата, която е на 94 години, е подаден на 27 януари. Жената излязла за съчки в гората и най-вероятно се е изгубила.

„ Веднага започнахме търсене дружно с полицията, локално население и общински чиновници. Не успяхме да я открием същия ден ", добави Кехайов. Жената не е открита до вечерта и издирването траяло на идващия ден. Тогава се включва и експерт от Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Смолян, със следово куче, което открива една от обувките на дамата и потегля по следите.

Жената е открита невредима в следобедните часове в околност в село Тънка бара.

„ Изготвих благодарствено писмо до хората, които се включиха в интервенцията по издирването на старата жена, тъй като в случай че не бяха я намерили, тя нямаше по какъв начин да оцелее ", уточни кметът Боян Кехайов.

На 27 януари в Община Неделино е постъпило известие и за оповестена за общодържавно търсене от Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи във Варна млада жена от Неделино, бременна в осмия месец. „ Тя е открита от полицията в Смолян, и защото няма къде да бъде настанена, разпоредих да бъде изпратена общинската кола за спешна помощ, с цел да я докара при нейните родственици ", сподели още Кехайов. Бременната жена поискала да бъде настанена в „ Майчин дом " в Кърджали, само че след това е уверена да отиде при роднините си.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР