Издателят за пореден път се представи за жертваКакво заплашва да

...
Издателят за пореден път се представи за жертваКакво заплашва да
Коментари Харесай

Откъде идват тревогите на Прокопиев

Издателят за следващ път се показа за жертва
Какво заплашва да убие Иво Прокопиев? Пушка, прашка, новичок или строгия взор на Гешев...
В последните 5 дни въпросът засенчи, както паметните скечове: „ А къде е батко? “ в ексШоуто на Слави, по този начин и пословичното мъчение на соцдомакинята: „ Бременна ли е Изаура “.
Психотрилърът, в който прокурор насочва тъмни сили към издадел, с цел да посече не просто живота му, а свободното слово у нас, се върти през минута от медийната машина на умните и красивите. По всички правила на операцията епизодите от остарели обстоятелства се доукрасяват с полуистини, с цел да се получи

съвършената подправена вест

Тази, която ще хвърли в смут и вездесъщия Брюксел.
Всичко стартира, откакто специалистът по антитеротероризъм Алексей Петров внезапно бе привикан на разпит в спецсъда. По думите му поради „ някаква опасност към Иво Прокопиев “. Ден по-късно стана ясно, че сигналът е по линия на Прокопиев. Двамата имат остарели търкания, чиновници на „ ЛевИнс “ стачкуваха под прозорците на Прокопиевите медии против фейковете, които пускат за компанията.
Получена е информация за опасност за ликвидиране по отношение на огромен шеф, притежател на медии, който има сериозна позиция към прокуратурата, сподели на 10 октомври основният обвинител Сотир Цацаров в отговор на журналистически въпрос. Цацаров не уточни съответно име, само че градската десница стремително разпозна в думите му точно притежателя на " Икономедия ".  Случайно или не по същото време в Брюксел провалената креатура на Командира Радан Кънев дръпна пламенна тирада против Иван Гешев, тъй като бил единствен претендент за основен прокурор. Днес пък Прокопиев разгласи, че сигнал за опасност против себе си не е подавал, само че имало външна информация, по която течало следствие. И тя била обвързвана с недоволства от журналистически следствия на медиите му.
Истината е, че Прокопиев не за първи път избира да се показва за цел на идно ликвидиране.

Щом види напън с бизнеса или закона

сюжетът комфортно го избавя. През 2010 година дори се изнесе в Сингагур, обяснявайки че в случай че остане в България се трансформира в жертва на Цветан Василев. Същият, който през днешния ден му е съдружник в борбата против прокуратурата. Бизнесменът издател се върна, чак когато контракти продажбата на „ Каолин “ и съумя да се оправи с големите си борчове. Днес обстановката е идентична, дори малко по-сложна за него. Прокопиев е обвиняем за аферата ЕВН, и обвинен по друго дело – за укриване на концесионни такси и пране на пари, по което следва напълно скоро да бъде предаден на съд. Освен това имуществото му е запорирано. За похлупак претендентът за прокурор № 1 Иван Гешев разгласи, че един от главните му цели е откриване на престъпната приватизация в годините на прехода и въздаването на правдивост за нея. А стигне ли се до преразглеждане на тези страници от най-новата ни история Прокопиев, както и ред други другари на Иван Костов ще би трябвало да дават доста отговори. Не на последно място точно градската десница, чийто представител са медиите на Прокопиев, бе посочена от Гешев като кръгът, който не желае самостоятелна прокуратура у нас.
Всъщност,

нервността към здравето на Прокопиев не е инцидентна

Тя става седмица преди гласуването за Гешев и тъкмо, когато по делото ЕВН показания дава някогашният ръководител на Комисията по финансов контрол (КФН) в периодa 2010 – 2016 година Стоян Мавродиев. Днес той е изпълнителен шеф на Българската банка за развиване. " Класически образец за брутална пазарна операция, довела до съществено нарушаване на ползите на българската страна, изразяващо се в загуба на над 80 млн. лева ", назова договорката Мавродиев. И изясни, че от една страна, това е нанесло вреди на българския бюджет и на данъкоплатците, а от друга – е препятствало опцията тези средства да отидат за потребни действия. Според него поради дейностите на Иво-Прокопиевата " Булброкърс " страната ни не е съумяла да реализира действителната пазарна цена, на която да продаде оставащия държавен дял на енергоразпределителното сдружение.
Ясно е, че притиснат бизнесменът-издател ще нападна. Днес обаче офанзивата има три нови детайла.

Първият е звук в Европа

Радан Кънев направи стартовата си тирада. И с нея сподели, че е евродепутат, не да пази народен, а частен интерес. Пионката на Командира не проговори нито за паниката от нова мигранска вълна, нито за казуса на превозвачите ни. Взе думата, с цел да ругатни страната си. Досега градската десница ползваше за задачата позиционирани в Брюксел уеб сайтове. Но това очевидно към този момент не е задоволително. Уволняват се сериозно настроени към прокуратурата публицисти, това докара до прекъсване на ефира на Националното ни радио, провикна се от трибуната на Европарламента Радан и трагично разгласи, че страната му се завладява от беззаконието. А това към този момент било общоевропейски проблем.

Вторият е заключителен гръм у нас

преди избора на Гешев. Тезите на Радан от Брюксел през днешния ден разви в намерено писмо до медиите самият Прокопиев. Минути по-късно опорките прозвучаха и в специфична позиция на Българския хелзински комитет. Същият, който разгласи килъра Джок Полфрийман за човек на годината и написа похвална характерност, с цел да го пусне близкият до градската десница арбитър Калпакчиев на независимост. И същият БХК, за който вицепремиерът Красимир Каракачанов преди дни съобщи, че " се занимава единствено с правата на  сепаратисти, изнасилвачи и убийци, а не жертвите ".

Третият е наколенки пред Съединени американски щати

Случайно или не смешният рев на Прокопиев още веднъж съответствува със промяната на американския дипломат у нас. До края на годината страната ни чака Херо Мустафа да поеме US-амбасадата от Ерик Рубин. А всяка рокада в посолството на Съединени американски щати е обвързвана с небивала интензивност от страна на градската десница. Иво Прокопиев не прави изключение. дори в противен случай - въпреки всичко от години медиите му се устоят от грантовете на Сорос. Така беше преди 3 години, когато Ерик Рубин застъпваше на поста, а Прокопиев употребява едно изявление на премиера Бойко Борисов, който му напомни по какъв начин е назначавал министри в първия кабинет на ГЕРБ. Същите, които през днешния ден са на подсъдимата пейка дружно с издателя. Тогава Прокопиев написа следващо писмо до медиите, с цел да се разгласи за най-независимия издател, на който властта желае да запуши устата. Същата обстановка се случи и при " посрещането " на Джеймс Уорлик през 2010 година, когато Иво Прокопиев се скри в Сингапур, като преди този момент разгласи, че следствията на самостоятелната му медия за финансиране на КТБ от страната са причина за поръчка на нападение против него. Американците обаче от дълго време са наясно с номерата на Прокопиев.
Така че на въпроса какво може да убие Прокопиев, отговорите са два. Първият е изразителен и бе даден пред ПИК от " поръчителя " Алексей Петров:  " Г-н Прокопиев е дал на късо и би трябвало да се намесят психотерапевтите ". Вторият е причинно-следствен: личният му боязън. От финансовата каша, в която се е забъркал. И от закона.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР