Издателят Манол Пейков е успял да събере 12,29% преференциален вот

...
Издателят Манол Пейков е успял да събере 12,29% преференциален вот
Коментари Харесай

С над 12% преференции Манол Пейков размести листата на ПП-ДБ в Пловдив

Издателят Манол Пейков е съумял да събере 12,29% преференциален избор от гласоподавателите на " Продължаваме промяната - Демократична България " като претендент за народен представител от Пловдив.

ПП-ДБ е първа политическа мощ в града (16 МИР) при окончателното броене на гласовете от локалните секции.

Пейков, който беше подложен на 7-о място в листата, получава толкоз доста персонални гласове, че автоматизирано ще стане втори след лидера - и печели депутатско място.

" Личните ми преференции са 4435, или12.29% от всички бюлетини за ППДБ в 16-и МИР. Това значи, че с помощта на вашето доверие – от сърце ви благодаря! – ще бъда част от 49-ия парламент и ще би трябвало незабавно да си купя няколко нови ризи ", споделя той с комизъм в постинг във Фейсбук, като споделя свои данни за разпределението на гласовете (все още преференциите не са оповестени публично от РИК-Пловдив).

Разместването на листа за народни представители се случва, когато един претендент получи преференции с дял над седем % от всички подадени гласове за партията/коалицията в съответния МИР.

Манол Пейков се трансформира в мощен фактор за акцията, откакто за няколко месеца съумя да провежда поредност от огромни благотворителни акции за Украйна, потърпевшите от земетресението в Турция - а в този момент и за избавяне на къщата на писателя Димитър Талев в Прилеп, Северна Македония.

" Както съм казвал нееднократно, демокрацията е тичане на дълги дистанции. И би трябвало да се научим по какъв начин да развиваме подобаващите мускули за това. (Само дето, за разлика от тези, с които бягаме, тук става дума за мускули на мозъка, а не на тялото.) Голямата борба следва – същинското Ватерло ще бъдат локалните избори през октомври. Едва тогава ще имаме късмет да се преборим с следения избор – и най-много да покажем на хората, че има по какъв начин нещата да се вършат транспарантно, честно, с идея и визия, с грижа за общото и мисъл за бъдещето ", споделя той в обръщението си към своите почитатели.

" Без значение какъв брой дълъг ще бъде този парламент (да, всички се надяваме да е по-дълъг, въпреки възможностите сега да не наподобяват изключително големи), давам обещание наесен да бъда на линия. И да повеждам тази борба дружно с вас ", споделя Пейков.

Още преди изборите на 2 април той беше дал поръчка, че има проекти да взе участие в изборите в Пловдив през есента на 2023 г.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР