Издателство "Кръг" пуска идеалното лятно четиво за любителите на качествения

...
Издателство "Кръг" пуска идеалното лятно четиво за любителите на качествения
Коментари Харесай

Политически трилър в духа на Джон Гришам разведрява лятото - slava.bg

Издателство "Кръг " пуска идеалното лятно четиво за феновете на качествения трилър - "Нощният сътрудник " от Матю Куърк. Политическото напрежение сред Съединени американски щати и Русия има друг магнитуд от Студената война насам, само че съвсем в никакъв случай не е негативен.

Именно тези мъчни и комплицирани връзки са в основата на натегнатия сюжет на новия трилър от издателство „ Кръг” - „ Нощният агент”. Авторът Матю Куърк, към този момент прочут на българските читатели с „ Директивата”, е бестселър създател на „ Ню Йорк Таймс “. Кралят на трилър Лий Чайлд назовава „ Нощният агент” „ неудържим роман” с „ под напрежение съспенс, който не те пуска”.

И в действителност на основния воин – съвършения сътрудник на ФБР Питър Съдърланд му се постанова да разплете шпионска мрежа, проникнала по най-високите етажи на Белия дом и по този начин да избави Америка от пагубно изменничество.

Този натоварен политически трилър е в духа на ранните романи на Джон Гришам и Дейвид Балдачи. Питър е положителното момче, което в никакъв случай не е нарушавал нито едно предписание. Въпреки това не съумява да напредне доста в кариерата, а повода за това е трагичната история на починалия му татко.

Поради това Питър е прикрепен към секретна телефонна линия в Белия дом по цели нощи. Стриктният му и уединен живот се състои в това да чака позвъняване. И една нощ то се случва. На отсрещната страна е разтреперената млада жена Роуз, която му споделя, че главорези таман са умъртвили вуйна й и чичо й, и са към момента в къщата с нея. Роуз е жертва, очевидец и несъзнателно забъркана в мрежа от съветски шпиони.

Въпреки заповедите на висшестоящите Питър взема решение да й помогне. Двамата стартират война, с цел да спасят себе си, само че и да открият истината зад мистериозни събития. Книгите на Матю Куърк са бестселъри на „ Ню Йорк Таймс “.

Преди да се захване с художествена литература, той написа пет години за списание „ Атлантик “, като отразява закононарушения, военни снабдители, терористични акции и интернационалните банди. Финалист е на наградата „ Едгар “ и е притежател на премия за най-хубав първи разказ от Международната организация на писателите на трилъри.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР