Издателство Ентусиаст издава новия роман на Розамънд Лъптън „Тишина“ Британската

...
Издателство Ентусиаст издава новия роман на Розамънд Лъптън „Тишина“ Британската
Коментари Харесай

Тишината, която може да ни убие

Издателство " Ентусиаст " издава новия разказ на Розамънд Лъптън „ Тишина “
Британската писателка Розамънд Лъптън се завръща у нас с третия си международен бестселър „ Тишина “. Седмица преди Коледния панаир на книгата „ Ентусиаст “ издава този вцепеняващ психотрилър за безусловната обич на една майка, за крехкостта на природата и жестокостта ни към нея, за способността да чуваш и да бъдеш чут, когато това наподобява изцяло невероятно, за мълчанието в един брак, което може да се окаже пагубно. Дори смъртоносно.
Лъптън е позната на българските читатели с две хитови заглавия. Първият ѝ разказ „ Сестра “, бестселър на „ Sunday Times “ и „ New York Times “, се трансформира в най-бързо продавания дебютен разказ от английски създател за 2010 година, с интернационалните продажби от над милион и половина екземпляра. Получилият похвалите на критиците „ После “ също влиза непосредствено в листата с бестселъри на „ Sunday Times “, като единствено в Обединеното кралство са продадени над 200 000 копия.
„ Тишина “ повтаря триумфите на „ Сестра “ и „ После “. Брилянтно написана, всепоглъщаща и злокобна, книгата наблюдава историята на Ясмин и нейната глухоняма щерка Руби, които идват в Аляска, с цел да открият изчезналия татко на дребното момиче. Мат е документалист, който месеци наред се пробва да улови хубостта на ледената тундра. Внезапно обаче попада в нейния капан, откакто дребното селце, трансформирало се в негов дом, е опожарено радикално. Без оживели. Ясмин отхвърля да одобри новината за гибелта на своя обичан. Особено след признанието му, че е целунал друга жена.
Дни наред Ясмин и Руби се скитат сами измежду мразовитата пустота, където няма живот. Където няма никого. Където няма нищо. Където даже сълзите се смразяват, до момента в който се стичат по лицето. Където има единствено тишина. Една нощ продължава петдесет и четири дни. А може би някъде в мрака някой ги следи. Заплахата е там, само че не се чува и не се вижда. Студът боли, а мълчанието може да крещи.
Вестник „ Уошингтън поуст “ съпоставя „ Тишина “ с произведения от ранга на „ Завръщането “ и „ Омразната осморка “, „ Red Magazine “ назовава романа „ смразяващо добър “, a „ Дейли мейл “ го дефинира като „ най-хубавия трилър за 2015 “. Скоро по книгата ще бъде основан от пълнометражен филм, откакто правата са изплатени от продуцентската компания „ FilmNation “. За кинопремиерата на „ Тишина “ към момента се чакат детайлности.
Розамънд Лъптън приключва университет в Кеймбридж през 1986 година Пише сериозни обзори за книги в „ Literary Review “ и получава покана да се причисли към Кралския спектакъл в Лондон, а по-късно печели конкурс за написване на телевизионна пиеса и стартира работа като сценарист на филми в малкия екран.
Дебютната е книга „ Сестра “ е разпродадена в тираж от над милион и половина копия. Книгата печели премията за най-хубав дебютен разказ „ Ричард и Джуди “ за 2011 година, първа премия за разказ на критиците от „ Strand Magazine “, номинирана е за премията за най-хубав дебютен разказ на годината Waverton Good Read Award и е определен от Радио 4 за „ Книга преди лягане “. Вторият ѝ разказ „ После “ „ После “ също влиза непосредствено в листата с бестселъри на „ Sunday Times “, като единствено в Обединеното кралство са продадени над 200 000 копия.
„ Тишина “ е третият ѝ разказ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР