Издателство Дамян Яков представя най-новата си книга - Малка история

...
Издателство Дамян Яков представя най-новата си книга - Малка история
Коментари Харесай

Излезе Малка история на философията

Издателство " Дамян Яков " показва най-новата си книга - " Малка история на философията " от актуалния английски мъдрец Найджъл Уорбъртън.
" Малка история на философията " е извънреден роман за най-важните метафизичен школи, за най-известните мислители и техните учения от древността до наши дни. Уорбъртън освен прави философията налична – той ни въодушевява да мислим и да спорим, да акцентираме доводи и да питаме.
" Малка история на философията " показва големия обсег на човешкия блян към метафизичен размисъл и приканва всички ни да се включим в полемиката.
Книгата е предопределена и би била забавна както за млади читатели, по този начин и за възрастни, които за първи път вършат опит да научат повече за развиването на философската мисъл и философското знание за света.
" Обзор на цялата история на западната философия посредством къси интелектуални биографии на 40 философи от Сократ до Питър Сингър… Тежка задача! Това че Уорбъртън (за отличния подкаст Philosophy Bites) се е справил по този начин добре, е същински успех ". Гардиън
Найджъл Уорбъртън е актуален английски мъдрец. Той е старши преподавател в Отворения университет, както и водещ на седмичен подкаст и обвързван с него уеб страница за философия. Води известен курс по изкуство и философия в Тейт Модърн. Автор е на огромен брой доста известни прелюдия във философията, измежду които Philosophy: The Basics (1992), Thinking from A to Z (1996) и Free Speech: A Very Short Introduction (2009).
Преводът на книгата от британски е на Деница Райкова.
Научен редактор е Стефан Иванов.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР