Издатели се оплакаха от данъчен терор на Панаира на книгата.

...
Издатели се оплакаха от данъчен терор на Панаира на книгата.
Коментари Харесай

Издатели от Панаира на книгата ПИСНАХА от данъчен терор!

Издатели се оплакаха от данъчен гнет на Панаира на книгата. "Още на първия ден от Панаира на книгата, откакто бяха поздравени от институциите и посланиците, издателите бяха атакувани от...данъчните! При това много нападателно, със закани от затваряне на щандове, условие на касови книги, сверяване часовниците на касовите апарати и даже въпроси за получаваните заплати?! ", обявиха за OFFNews от една от книгоиздателските къщи у нас.

От друга компания също се оплакаха от жестоко отношение от страна на инспекторите на Национална агенция за приходите и даже настояват, че контрольор се обърнал към тях с думите "Глави ще хвърчат тука ".

От столичната Национална агенция за приходите потвърдиха за инспекциите, само че отхвърлиха, че в тях има каквото и да било изключително, както и да е имало жестоко отношение от страна на техни чиновници.

"Организираме регулярни акции при огромни събития, изключително през декември, когато оборотите на търговците се покачват. На Коледния базар против Националната художествена изложба запечатахме 5 къщички за неиздаване на касови бележки. Имахме и тематични инспекции за Никулден и 8 декември ", обясниха от НАП-София.

Според данъчните на откриването на Панаира на книгата били направени четири инспекции, една от които била на сдружението, което провежда форума.

Проверката е осъществена от данъчни под прикритие, които са установили неиздаване на касов бон от едно от издателствата.

"Предстои запечатване на щанда ", обявиха от данъчната работа без да уточнят за кое издателство иде тирада.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР