Издънките на фирмата-фаворит за всеки строеж в държавата по времето

...
Издънките на фирмата-фаворит за всеки строеж в държавата по времето
Коментари Харесай

Сагата „Трейс” в Narod.bg: Защо пропадна метрото при „Хаджи Димитър”, строено от любимата фирма на ГЕРБ?

Издънките на фирмата-фаворит за всеки градеж в страната по времето на ГЕРБ – „ Трейс Груп Холд ”, не престават в Narod.bg.

Сега ще ви разкажем за призрачен сън, който сполетя софиянци през януари 2021-а, когато следващ сектор от метрото, юридически от любимците на ГЕРБ, даде фира.

За позабравилите абсурда ще напомним, че става дума за проваляне на сектор при метростанция „ Хаджи Димитър “ с дължина над 20 метра – част от третия лъч на метрото. Поради строителната издънка на „ Трейс ” станцията бе затворена.

Обслужването на пасажерите от „ Театрална “ до „ Хаджи Димитър “ се извършваше с рейсове.

Според близкия до Бойко началник на метрото Стоян Братоев, за който Narod.bg на няколко пъти разгласява следствия, почтени за събуждане на заспалата прокуратура, трябвало да се демонтират релсите заедно с бетона, който ги държи. След това ще се види какви са аргументите и какъв брой време ще отнеме възобновяване, витиевато се измъкна Братоев. И хитро се измъкна от въпрос какъв брой ще коства и кой ще заплати за некадърния градеж?

Реклама

После бе обяснено, че не ставало дума за проваляне на релсовия път, както бе първичната информация.

Проблемът бил наводняване – откогато е намерено метрото, няколко пъти се наводнява и го затварят за известно време.

Източникът на Narod.bg акцентира, че същинската причина е изкривяване на дъното на метротунела по време на употреба, което коства няколко месеца ремонт и скъсаните нерви на стотици хиляди софиянци, ползващи подземната железница.

Третият лъч на метрото бе пуснат в употреба през август 2020-а и незабавно стартирана драмите. Осемкилометровият сектор свързва жк. „ Красно село “ с ж.к. “Хаджи Димитър “и включва станциите „ Красно село “, „ Бул. България “, „ Медицински университет “, „ НДК 2 “, „ Патриарх Евтимий “, „ Орлов мост “, „ Театрална “ и „ Хаджи Димитър “.

Очаквайте СЕДМА част на сагата „ Трейс ” – единствено в Narod.bg
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР