*Изданието ще бъде официално представено пред широката публика на 7

...
*Изданието ще бъде официално представено пред широката публика на 7
Коментари Харесай

Община Бургас с подарък към всички учители на първокласници

*Изданието ще бъде публично показано пред необятната аудитория на 7 октомври /събота/ от 11.00 часа в Библиотеката

„ Тази книга е дълго премисляна. Аз, дружно с надарената художничка София Каракушева работих по нея близо 10 години. Искам да благодаря особено на кмета Димитър Николов и неговия екип, тъй като третият тираж излиза с емблемата на Община Бургас ”, показа огромният стихотворец и драматург по време на срещата с бургаските възпитатели.

Букварчето на Недялко Йорданов дава опция на децата да учатбуквите по занимателен метод. Вземаш молива в ръка, тук чертичка полегата, там чертичка полегата и чертичка във средата…, това е методът да се напише буквата А от писмеността ни. И по-важното – да се даде познание на детето по метод, който да му бъде забавен, да го „ възпламени “ за идеята и да го трансформира в дребен откривател. Така незабелязано, стихче по стихче, първокласниците овладяват освен метода за изписване, само че и образно – благодарение на познати животни или обичани герои, запомнят буквата.

„ Доколко е сполучлива концепцията, приказват десетките позитивни мнения и благодарности от учители и родители на бъдещи първокласници. Първите два тиража се изчерпаха за няколко дни.Обичам да пиша за деца – първо за моите двама синове, а в този момент – за трите ми внучета. Написал съм шест детски пиеси, пет поеми, водещ съм бил на три мои детски сериала. В тази брошура съм се опитал да съм непосредствен, понятен за днешните деца ”,допълни още обичаният създател и прочете стихотворението „ Лаптоп ”.

Премиерата на книгата имаше и своите дребни герои от театрална школа „ Детско царство ” към Центъра за поддръжка на личностното развитиес началник Атанасия Петрова. Рециталът им се трансформира в мини театър, който получи заслужени овации.

„ В края на събитието всеки от вас, който преподава на първокласници,ще получи като подарък книгата с персонален подпис от Недялко Йорданов. Той разписваше цялостен час, с цел да се приготви за срещата с вас. Вярваме, че ще вие доста потребна в процеса на работа ”, сподели зам.-кметът по „ Култураи спорт ” Диана Саватева.

В специфична изненада се трансформира и гостуването на второкласничката Кина, внучка на Йорданов. Тя показа, че доста се гордее с творчеството на дядо си и мечтае някой ден да стане добра и известна писателка като него.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР