Изданието разкрива, че по време на посещение в Египет и

...
Изданието разкрива, че по време на посещение в Египет и
Коментари Харесай

Хамас отряза Израел в новото предложение за примирие

Изданието разкрива, че по време на посещаване в Египет и среща с представители на разузнаването, водачът на Хамас Исмаил Хания декларирал, че е там, с цел да изисква цялостно преустановяване на огъня и увеличение на филантропичната помощ като причина за започване на договаряния. Той също изискал освобождението на всички палестински пандизчии в подмяна на 100 заложници, представена от News.bg.

 

Представител на Палестина удостоверил: " Позицията на Хамас остава непроменена: те не желаят филантропична пауза, Хамас желае цялостен завършек на израелската война в Газа. "

 

Преди това вестник " Джерусалем пост " заяви, че Израел е уведомил Катар за готовността си за най-малко едноседмично преустановяване на военните дейности в подмяна на освобождението на 40 заложници, които Хамас към момента държи в анклава.

По-рано израелски медии съобщаваха, че военният кабинет на Израел преглежда опцията за нова договорка с Хамас по отношение на освобождението на заложници.

 

Според информацията от " Джерусалем пост ", този въпрос бил разискван и по време на диалозите в Норвегия сред Дейвид Барни, началник на израелската разследваща работа " Мосад ", и министър-председателя на Катар, шейх Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани.

 

Хамас съобщи, че няма да одобри нова договорка за освобождение на заложници, " до момента в който експанзията против палестинския народ не бъде дефинитивно прекъсната един път вечно ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР