Изданието припомня, че през септември 2020 г. Лондон и Киев

...
Изданието припомня, че през септември 2020 г. Лондон и Киев
Коментари Харесай

Великобритания е предала на Украйна безпилотни подводни апарати. ЕС е осигурил 400 генератора за ток

Изданието напомня, че през септември 2020 година Лондон и Киев се договориха да разширят програмата за образование от английски инструктори за украински военни водолази.

„ В края на 2020 година страните започнаха осъществяването на програмата за противопоставяне на заканите в Черно море, Инициативата за военноморска подготовка на Военноморски сили на Украйна, която включва курсове за образование на бойни плувци “, се споделя в известието.

 

По-специално подводните диверсанти се образоват въз основата на обособен център за специфични интервенции " Юг ", кръстен на. Атаман А. Головати в Очаково. В Одеса, въз основата на учебното заведение за военни водолази, се образоват експерти в курса „ водолаз със особено предопределение “ с развиване на умения за дълбоководна подривна активност, добавя Дарик нюз.

 

Европейски Съюз е обезпечил до момента за Украйна над 400 генератора за ток поради съветските удари по украинската енергопреносна мрежа, заяви представител на Европейската комисия. Той означи, че потребностите непрекъснато порастват и Европейски Съюз е подготвен да отговори бързо.

 

Досега за украинската енергетика Европейски Съюз е дал 25,5 млн. евро, а Европейски Съюз и Украйна правят търговия в дребни размери на ток след свързването на електропреносните мрежи след началото на войната, уточни представителят. Той добави, че всички страни от Европейски Съюз вземат участие в обезпечаването на нужната поддръжка.

 

По неговите думи отговорът на украинските потребности зависи и от наличността на съответните механически средства, по тази причина еврокомисарят по енергетиката Кадри Симсон е в договаряния за доставки и от източници отвън Европейски Съюз, разясни представителят. Той съобщи, че над една трета от годишния бюджет на Европейски Съюз за филантропични цели към този момент е възложен на Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР