Изданието Пик, което се смята за близко до ГЕРБ и

...
Изданието Пик, което се смята за близко до ГЕРБ и
Коментари Харесай

Пик призова Гешев да се опълчи на САЩ

Изданието " Пик ", което се счита за близо до ГЕРБ и се откроява с антиамериканска позиция, излезе със знаков материал с тежки рецензии против един от досегашните си любимци - основния прокурор Иван Гешев.

Статията е озаглавена: " САМО В ПИК: Полегна ли Гешев на Херо и Киро " и създателят Асен Рашков призовава Гешев да избере ясна позиция срещу Съединени американски щати.

Ето и рецензиите без редакция:

" Главният прокурор Иван Гешев популяризира през вчерашния ден своя позиция за глобите по " Магнитски " и активността на държавното обвиняване у нас по отношение на попадналите лица в листата. В текста Гешев ловко употребява главните закони в страната, с цел да отбрани правосъдната система, само че в нито един миг не си разрешава да подлага на критика Щатите за намесата в суверенитета на страната ни.

Витиеватата позиция на обвинител №1 наподобява като нерешителен опит за отбрана на прокуратурата от нападките, като в това време не влиза в борба с сътрудниците ни от Съединени американски щати и техните политически протежета у нас.

Опитите за доближаване на Гешев с американската страна наподобяват странни, защото двете партии, които желаят найяростно главата му - Политическа партия и Демократична България, употребяват точно Щатите, с цел да ударят основния прокурор. Припомняме, че американски конгресмен, нямащ общо с България, реши да напише писмо против Иван Гешев, а криптофараоните от Nexo, близки до Политическа партия и Демократична България, не стопират да го плашат с " Магнитски ".

Посланичката на Съединени американски щати Херо Мустафа не стопира да приказва за корупция и господство на закона и върти срещи с борците против Гешев - Крум Зарков, Румен Радев, съпредсеателите на Политическа партия и Демократична България, даже и с водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който към този момент съобщи подготвеност партията му да поддържа закона на Зарков за ограничение на пълномощията на обвинител №1.

И вместо Гешев да се опълчи на американците, които се месят в суверенитета ни и ни заповядват какви закони да приемем и какво да вършим, той се е снишил до степен, че не смее и с пръст да пипне протежетата на Щатите в лицето на " Продължаваме промяната и " Демократична България ". Кирил Петков и Асен Василев получиха индулгенция от българската прокуратура и основния прокурор. Двамата се разминаха с обвинявания за далаверите с газа по време на държавното управление " Петков ". Отнесоха го дребните риби Александър Николов, зам.-министъра му и Людмил Йоцов. И въпреки за мнозина да е ясно, че разпорежданията са идвали персонално от Министерски съвет, държавното обвиняване си изми ръцете единствено с изпълнителите. Поръчителите може би не закача, с цел да не разгневи Херо и Вашингтон. Така сред капките несъмнено ще мине и Лена Бориславова за разпространяването на секретни документи, Крум Зарков - за побоя над животно, " Демократична България " - за даренията от Nexo.

Навеждането на Гешев пред САЩ  е странна и мъчно обяснима позиция. По всичко проличава, че той пробва да се харесат на тези, които желаят да го унищожат. А колкото по-рано разбере, че това е губеща тактика, толкоз поскоро ще може да се приготви за следващия удар, който неизбежно му готвят съперниците. А и ще извърши упованията на обществото да се търси отговорност от политически водачи и управници, а не от дребни риби.

Крайно време е основният прокурор да избере - благосклонностите на Съединени американски щати или благосклонностите на българските жители. "  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР