Изданието New Atlas съобщи, че германските власти са сключили договор

...
Изданието New Atlas съобщи, че германските власти са сключили договор
Коментари Харесай

Германия поръча разработването на клиновидни ракетни двигатели за космически самолети

Изданието New Atlas заяви, че немските управляващи са сключили контракт за създаване на клиновиден ракетен мотор. Парите са предоставени на започващата аерокосмическа компания Polaris Raumflugzeuge. Компанията се задължава да приключи производството на пълномащабен първообраз на мотора и на основан на него галактически аероплан.

Поръчката е направена от Федералната работа за съоръжение, осведомителни технологии и техническа поддръжка на Бундесвера (BAAINBw). В някои връзки това е насилствена мярка. Традиционните дюзови мотори вид „ камбана “ съвсем са изчерпали опциите си. Съществен минус на тези мотори е, че за всяка височина е нужен друг профил на дюзата и личен тример. В противоположен случай моторите фрапантно губят успеваемостта си заради особеното атмосферно налягане на равнището на морското ниво и високо над морето, достигайки даже до липса на налягане във вакуума.

Клиновидните ракетни мотори нямат този минус. Те са еднообразно ефикасни на всички височини и могат да заменят всички ракетни мотори (степени) с един-единствен. В последна сметка това дава опция да се спести гориво и да се остави повече място за потребния товар. Това е идеалното решение за галактическите самолети. Всъщност клиновидните ракетни мотори преди време започнаха да се създават за галактическия транспортен съд за многократна приложимост Space Shuttle, макар че планът по този начин и не бе приключен.

В същото време клиновидните ракетни мотори имат свои лични проблеми. На първо място това е огромната повърхност на „ клина “ – стената, останала от орязаната камбана. Тя е изложена на рискова топлота и изисква повече от употребяваното до момента интензивно изстудяване. Управлението на сходен мотор също е доста по-трудно, защото има доста повече точки за впръскване на горивото.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР