Изданието Mercury News съобщава, че 14-годишно дете-чудо от Калифорния скоро

...
Изданието Mercury News съобщава, че 14-годишно дете-чудо от Калифорния скоро
Коментари Харесай

SpaceX взима на работа 14-годишен гений

Изданието Mercury News оповестява, че 14-годишно дете-чудо от Калифорния скоро ще стартира първата си работа на цялостен работен ден в SpaceX. Кайрън Куаси, най-младият ученик на университета Санта Клара от близо двеста години насам, скоро публично ще получи дипломата си, а по-късно – и пътя си към звездите. Младият талант ще се причисли към подразделението Starlink на SpaceX, откакто се дипломира със степен по компютърни науки и инженерство.

Историята на Куаси е типична за гениално дете с неизмеримо надълбоко схващане на комплицираните математически задания. Според Mercury News Кайран стартира образованието си в лицей едвам на деветгодишна възраст – когато множеството му връстници към момента се чудят дали в живота има нещо по-сложно от това да схванеш по какъв начин се работи с дроби. Първоначално се записва в общински лицей, а една от първите му работи в огромна корпорация е като теоретичен помощник в лабораторията за изкуствен интелект на Intel. Изкуственият разсъдък заема челно място в листата на технологиите, които употребяват комплицирани математически и статистически модели, с цел да употребяват силата на съществуващите данни за основаване на нови хрумвания.

Колко интелигентен е Квази? Според публикация в HuffPost от 2019 година той евентуално е по-умен от нас. Неговият коефициент на просветеност е по-висок от този на 99,9% от популацията, което го прави един от 11-те милиона най-умни хора в света.

Умът му обаче има някои ограничавания. Например, макар че може да овладява напреднали концепции без нормално изискваните предварителни познания, способността му за устно възпроизвеждане на знанията не е толкоз развита.

„ Родителите ми обичат да споделят, че безусловно съм си „ проправил път до колежа благодарение на Khan Academy “. Но има и други области, в които мозъкът ми към момента наваксва, като писане, правопис и водене на бележки. Трудно ми е да изучавам непознати езици. Опитвам се да провокирам себе си, като изучавам бенгалски от фамилията си и китайски от моя доста толерантен преподавател, госпожа Уена “.

Тъй като той към момента не е приключил публично колежа, в сметките на Кайран в обществените мрежи няма ясни индикации, че му следва да стартира работа на едно от най-търсените и конкурентни места в света. Заради възрастта му Intel публично го признава за теоретичен помощник, а не за стажант.

Според тази информация геният ще работи в подразделението Starlink като софтуерен инженер и защото е прекомерно млад, с цел да живее самичък, той и майка му ще се реалокират във Вашингтон, с цел да работят там. Да постъпиш в SpaceX е доста мъчно: съгласно доставчика на онлайн услуги за набиране на личен състав Zippia единствено 0,2% от всички претенденти за работа в SpaceX се класират – с други думи, 99,8% от кандидатстващите не съумяват.

SpaceX е и един от най-взискателните работодатели в света, а от чиновниците постоянно се изисква да работят повече от осемдесет часа седмично. Не е ясно дали младият талант ще се нуждае от същото количество време, с цел да се оправя с проблемите в новата си работа.

Минималната законоустановена възраст за работа в щата Вашингтон е 14 години. От фирмите се изисква да получат позволение за работа на малолетни лица и формуляр за родителско единодушие. За тези, които към момента вървят на учебно заведение, се изисква и специфичен формуляр.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР