Изданието “Marie Claire” разказва как сънищата са отражение на подсъзнателната

...
Изданието “Marie Claire” разказва как сънищата са отражение на подсъзнателната
Коментари Харесай

Как да разберем дали сънищата ни са пророчески?

Изданието “Marie Claire” споделя по какъв начин сънищата са отражение на подсъзнателната ни същина и вътрешен глас , предава.

Основателят на аналитичната логика на психиката, швейцарският психиатър и психолог Карл Густав Юнг , счита, че сънищата са тип транспортно средство, което трансферира посланията от инстинктивните елементи на мозъка към рационалните . С други думи, благодарение на сънищата подсъзнанието се пробва да ни съобщи значима информация, от която се нуждаем.

Фактът, че сходно „ информационно устройство “ работи, е потвърден в доста случаи. В исторически и биографични книги можете да намерите доста случаи, когато сънищата стават оракулски и предсказват събития, които по-късно в действителност се случват. Известно е да вземем за пример, че един от служащите на небезизвестната атомна електроцентрала в Чернобил е сънувал повредата година и половина преди трагичните събития. Наполеон , в навечерието на борбите посредством сънища е знаел за техния резултат. Таблицата на популярния академик Менделеев се появява в сън. Когато бъдещият популярен физик Алберт Айнщайн е бил младеж, имал сън, който по-късно е повлиял на откриването на Теорията на относителността.

От позиция на логиката на психиката феноменът на пророческите сънища се изяснява напълно просто. Всички ние сме в голямо осведомително поле, състоящо се от познания и богат опит, насъбран от цели генерации хора. Юнг назовава това групово несъзнавано. Всеки човек през целия си живот може да употребява тази информация в неограничени количества. За това има доста средства и канали за усещане и всеки от нас е изцяло друг. Някои получават познания посредством картини, знаци, знаци, други посредством неочаквани прозрения. Но може би един от най-ефективните способи е да се потопим в себе си, в нашето подсъзнание. Това включва медитация и сън.

 сънища iStock

Учените са потвърдили, че мозъкът ни излъчва разнообразни типове талази при разнообразни действия. В момента на бодрост мозъкът работи върху гама или бета вълна и когато човек заспи, честотата на мозъка се забавя и той минава към тета вълната. Именно на това равнище на дълбока релаксация или сън е най-лесно човек да се свърже с подсъзнанието си и да получи отговори на всички свои въпроси.

В галерията долу прочетете по какви критерии може да се знае, че сънят е оракулски и по какъв начин да декодираме сънищата.
 Какво ни подсказват нашите сънища  Какво ни подсказват нашите сънища  Какво ни подсказват нашите сънища  Какво ни подсказват нашите сънища
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР